Фахівці igus представили смарт-підшипники

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 19 січня 2024

Міжнародний виробник пластмас igus розробив інтелектуальні фіксовані фланцеві підшипники з двома та чотирма отворами з бездротовим датчиком для виявлення зносу, що дозволяє контролювати стан обладнання і запобігати дорогому ремонту.

Виготовлені з високоякісного полімеру, що самозмащується, підшипники оснащені вбудованим датчиком зносу, тонкою друкованою платою та безкабельним джерелом живлення від батареї. Знос перериває шляхи провідників плати, внаслідок чого електроніка втрачає сигнал. Датчик потім передає мережевий сигнал на модуль розподільної шафи для аналізу. З часом датчик зношується шар за шаром — паралельно робочій поверхні підшипника — і продовжує передавати сигнали про стан підшипника. Користувачі можуть переглянути залишок терміну служби та вимоги до технічного обслуговування за допомогою веб-панелі, до якої вони можуть отримати доступ із ПК, планшета чи смартфона.

Раніше зношені фіксовані фланцеві підшипники було легко не помітити, що призводило до дорогого ремонту системи. «Новий сценарій більше не є науковою фантастикою, — каже Томас Прейснер, керівник бізнес-підрозділу сферичних підшипників igubal компанії igus. — У рамках нашого асортименту смарт-пластмас ми поступово оснащуємо підшипники ковзання, виготовлені з високоякісного полімеру, мережевими датчиками. Наші фіксовані фланцеві підшипники з двома та чотирма отворами серії igubal тепер дають змогу контролювати стан і прогнозувати технічне обслуговування обладнання для запобігання непередбачених пошкоджень».

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, заснована в 1964 році Гюнтером Блазе в Кельні-Мюльхаймі. Перші двадцять років компанія постачала складні компоненти, що виготовляються з полімерів. У 1983 році Франк Блазе запатентував лінійку продукції Energy Chain Systems і почав випуск пластикових підшипників. Зараз компанія дає роботу 2950 співробітникам, має філії у 35 країнах світу та партнерські компанії у 80 країнах. Щорічно компанія випускає від 1500 до 2500 нових продуктів.
Фото: igus