Компанія IKO представила інноваційний підшипник

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 16 грудня 2022

IKO International представила свій інноваційний перехресний роликовий підшипник — CRBT105A. Цей ультрамініатюрний, ультратонкий підшипник розроблено для забезпечення виняткової жорсткості для автоматизованих конструкцій механізмів з обмеженим простором.

CRBT105A має діаметр отвору 10 мм, зовнішній діаметр 21 мм і ширину 5 мм. Незважаючи на компактні розміри, CRBT105A забезпечує жорсткість, що в чотири рази перевищує жорсткість дворядних радіально-упорних кулькових підшипників. Таке поєднання мініатюрності і виняткової жорсткості робить підшипник CRBT105A придатним для роботів із шарнірними рукоятками, а також для компактних камер спостереження.

Завдяки роликам, які чергуються під прямим кутом один до одного між внутрішнім і зовнішнім кільцями, CRBT105A створює більшу контактну поверхню, щоб дозволити підшипнику працювати з великими навантаженнями з будь-якого напрямку одночасно. 
Переваги CRBT105A:

  • Сепаратори між циліндричними роликами забезпечують плавне обертання.
  • Динамічне навантаження 1120 Н і статичне навантаження 811 Н.
  • Малий коефіцієнт тертя для високошвидкісного обертання.
  • Легка компактна конструкція.
Перехресні роликові підшипники — це передові продукти, які ідеально підходять для автоматизованих конструкцій машин з обмеженим простором. На додаток до ультрамініатюрних, ультратонких CRBT105A, IKO також пропонує широкий асортимент жорстких, компактних перехресних роликових підшипників, які ідеально підходять для верстатів, промислових роботів, медичного обладнання та інших застосувань.

IKO є торговою маркою японського концерну Nippon Thompson CO., LTD, світового лідера у виробництві голчастих роликових підшипників та лінійних роликових напрямних. Компанія Daiichi-Kogyo Co., Ltd. була заснована в Нагої в 1950 році. Це перша компанія в Японії, яка в 1956 році розпочала технічні розробки у сфері голчастих підшипників і цього ж року спільно з Nippon Thompson CO., LTD розпочала продаж голчастих підшипників. У 1963 році здійснено перенесення головного офісу в Токіо, зареєстровано торгову марку IKO. У 1969 році почалося співробітництво компанії з SKF, а в 1973 році компанія стала частиною корпорації спільно з FUJIKOSHI CORP. У 1978 році компанія розпочала продаж лінійних напрямних, а в 1983 році — роликових лінійних напрямних. У наступні роки компанія будувала заводи по всій Японії. У 2001 році виробничий комплекс IKO сертифікований відповідно до ISO 140001. Компанія має понад 60 років досвіду та продовжує розвиватися під девізом: Інновації, ноу-хау, оригінальність.
Фото: Ikont.com.