NTN надає клієнтам результати діагностики підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 2 серпня 2023

Корпорація NTN розпочала надавати звіти клієнтам за результатами діагностики на основі вимірювань і аналізу даних за допомогою нового інструмента під назвою Портативний віброскоп NTN, який виявляє аномалії в роботі підшипників. Надаючи діагностичні звіти замовникам, які проводять технічне обслуговування об’єктів,  NTN сприятиме підвищенню надійності обслуговування об’єктів, економії людино-годин та реалізації стабільної роботи.

Портативний віброскоп NTN — це пристрій, який може виявляти аномалії та порушення положення підшипників у приміщеннях шляхом вимірювання вібрації та аналізу частот. Його відрізняє компактність — пристрій розміром з долоню — та зручність використання; його можна використовувати, просто прикріпивши до об’єктів, і клієнти можуть вимірювати та аналізувати дані на місці. Дані можна аналізувати та керувати ними за допомогою інтелектуальних пристроїв ( iPad або iPhone), встановлюючи спеціальну програму. Оскільки більшість причин вібрації пов’язані з несправностями підшипників, причину вібрації в приміщеннях можна ефективно визначити за допомогою Портативного віброскопа NTN.

Традиційно технічне обслуговування об’єктів покладалося на досвід і відчуття техніків, але останніми роками стало важко накопичувати та передавати ноу-хау через брак робочої сили та інші фактори. Також зростає потреба в оцифровуванні досвіду техніків, щоб скоротити людино-години для обслуговування об’єктів і оптимізувати його. Щоб задовольнити ці потреби, у 2020 році компанія NTN розробила Портативний віброскоп NTN. Пристрій високо оцінили клієнти в різних галузях за його зручність і високу функціональність, його взяли на озброєння багато клієнтів у всьому світі.

Пропонуючи Портативний віброскоп NTN, компанія отримала запити від клієнтів, які працюють з критично важливими об’єктами, які вимагають ретельного обслуговування, щоб ще більше підвищити надійність обслуговування об’єктів на додаток до підвищення ефективності обслуговування за допомогою продукту. Щоб відповісти на запит, NTN запустила бізнес звітів про діагностику на основі даних вимірювань. NTN, маючи власний досвід і ноу-хау як виробник підшипників, аналізує дані клієнтів і надає їм детальні діагностичні звіти.

Коли компанія надавала цю послугу муніципалітету для об’єктів водопостачання та каналізації, фахівці виявили незначні аномальні вібрації в підшипниках за даними вимірювань водорозподільних насосів, двигунів тощо, які не могли бути розпізнані під час звичайного технічного обслуговування. У результаті клієнт зміг запобігти виходу з ладу підшипників, склавши нові плани технічного обслуговування на основі аналізів і результатів діагностики.

Очікується, що потреба в цифровізації технічного обслуговування об’єктів зростатиме, особливо в Японії. NTN пропонує цю послугу в основному для двигунів, насосів та інших установок з обертовими операціями, тим самим сприяючи підвищенню надійності обслуговування об’єктів і стабільній роботі.

Окрім Портативного віброскопа NTN, NTN також пропонує продукти та послуги, які контролюють стан підшипників шляхом встановлення датчиків у підшипниках або поблизу них. NTN використовуватиме ноу-хау щодо вимірювання та аналізу даних, накопичене за час надання цих послуг, для подальшого розвитку.

Корпорація NTN, заснована в 1918 році, є одним із найбільших виробників підшипників у Японії, поступаючись лише одному конкуренту — NSK Limited. Група NTN-SNR щорічно виробляє близько 100 мільйонів конічних роликопідшипників, пропонує повний асортимент підшипників метричних та дюймових розмірів із виробничих майданчиків у Європі та Японії. Щорічний оборот корпорації становить майже 5 мільярдів євро. У компанії працюють 23 000 осіб у філіях та представництвах по всьому світу. У Європі дочірня компанія NTN Europe працює на всіх промислових, автомобільних та аерокосмічних ринках. NTN Europe має науково-дослідний центр і 15 виробничих майданчиків у Європі, де працюють близько 6500 співробітників. На кінець березня 2022 року річний оборот NTN Europe склав 1,1 мільярда євро.
Фото: NTN-SNR