Підшипники NBC для електромобілів Індії

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 21 вересня 2023

Компанія NBC Bearings розробила спеціальні підшипники з низьким рівнем шуму, щоб зменшити рівень шуму, вібрації та жорсткості (NVH) для електромобілів, включаючи двигуни та маточини коліс, у електричних дво- та триколісних автомобілях. 

Компанія NBC Bearings зі штаб-квартирою в Джайпурі, яка є частиною CK Birla Group, є ще одним індійським постачальником автомобільних компонентів, який диверсифікував свою діяльність у виробництві продуктів для електромобілів. Компанія розробила низку малошумних підшипників, які відповідають особливим вимогам промисловості електромобілів. В даний час вона постачає їх провідним індійським виробникам електромобілів, включаючи Mahindra Last Mile Mobility (Mahindra LMM), Altigreen і Ather Energy.

Відповідно до NBC Bearings, ці вдосконалені підшипники забезпечують довговічність роботи при високих обертах, що є типовою характеристикою трансмісії електромобілів, і підходять для застосування в маточині колеса, рульовому керуванні та двигуні електромобіля. 

«Ми почали працювати майже 4-5 років тому, щоб задовольнити унікальні вимоги галузі щодо низьких показників NVH і високої довговічності електромобілів. Ми співпрацювали з нашими клієнтами, такими як Mahindra LMM, Altigreen і Ather Energy, щоб розробити такі рішення», — сказав доктор Локеш Агравал, технічний директор NBC Bearings, розповів Autocar Professional в ексклюзивній бесіді.

«Наші продукти, призначені для електромобілів, забезпечують вищу довговічність, а також на 30 відсотків нижчий рівень шуму порівняно з традиційними підшипниками ICE», — додав він.

NBC Bearings постачає підшипники для електродвигунів компаніям Ather Energy і Altigreen. Компанія виробляє ці підшипники на заводах у Джайпурі (Раджастхан) і Барода (Гуджарат). За словами представників компанії, NBС отримала 1,5 міліон рупій фінансування від Міністерства важкої промисловості  і співпрацює з IIT Hyderabad для проведення фундаментальних досліджень щодо зниження рівня шуму для розробки таких підшипників спеціально для електромобілів. Сенсорні підшипники розроблені для вимог до високих обертів і низького рівня шуму, що є критично важливим для електромобілів. Вони також корисні для підключених транспортних засобів, оскільки вони постійно обмінюються даними про швидкість, оберти та вібрацію.

Наразі компанія співпрацює з низкою стартапів електромобілів, яким вона постачала свої малошумні пристрої, а також підшипники датчиків для їхніх передових електрокарів. NBC також розробила підшипники для електронних осей для комерційних автомобілів і продає ці продукти постачальникам електронних трансмісій Tier-1. Вона також готує підшипники електронної трансмісії для пасажирських транспортних засобів для міжнародних ринків. Зараз ці компоненти проходять перевірку, і компанія NBC Bearings, ймовірно, замовить поставки цих підшипників закордонним клієнтам до 2024-25 рр.

Компанія NBC Bearings, дохід якої склав 2950 мільйонів рупій у 2023 фінансовому році, є лідером на ринку комерційних автомобілів, тракторів і двоколісних транспортних засобів з точки зору прямих поставок OEM в Індію. 
Хоча 75 відсотків бізнесу NBC припадає на внутрішній ринок, експорт становить четверту частину обороту. Компанія впевнена, що у 2024 фінансовому році збільшить свій бізнес на 20 відсотків порівняно з попереднім роком. 
«Ми також повинні інвестувати в розширення потужностей. Хоча у нас є чотири заводи —  два в Джайпурі, по одному в Бароді та Манесарі —  ми нещодавно ввели в експлуатацію новий завод у Багру, поблизу Джайпуру. Наша сукупна річна потужність наразі становить 200 мільйонів підшипників, і ми повільно нарощуємо виробництво на нашому новому підприємстві. Ми готові задовольнити зростаючий попит на внутрішньому та закордонному ринках», — прокоментував Санджив Тапарія, старший віце-президент з маркетингу NBC Bearings.

Заснована в 1946 році, компанія NBC Bearings відсвяткувала свій 75-річний ювілей. Це перший виробник підшипників Індії. Компанія має 5 виробничих підприємств, працевлаштовує понад 2800 людей, має понад 10 тисяч рітейлерів. Виробляє підшипники для 30 країн.
У 2020 році компанія купила європейського виробника підшипників Kinex Bearings.
Фото: NBC Bearings.