Schaeffler і Siemens підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері штучного інтелекту

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 2 травня 2024

Компанія Schaeffler і технологічна компанія Siemens підписали меморандум про взаєморозуміння (MoU) на промисловій виставці Hannover Messe в Ганновері. Обидві компанії сприятимуть використанню штучного інтелекту в промисловому секторі і, отже, зроблять значний спільний внесок у формування цифрового виробництва майбутнього. На виставці Hannover Messe Schaeffler і Siemens продемонстрували успішну співпрацю, показавши Siemens Industrial Copilot, рішення для промислової автоматизації, що використовує ШІ. Він підключений до виробничого обладнання Schaeffler на Hannover Messe. Помічник зі штучним інтелектом робить роботу працівників цеху значно ефективнішою, оскільки складні коди автоматизації для машини також можна генерувати за допомогою слів.

«Цифровізація є однією з ключових тем Schaeffler, — сказав Клаус Розенфельд, генеральний директор Schaeffler AG. — Використання рішень на основі ШІ є вирішальним фактором для того, щоб зробити виробничі процеси більш інноваційними, гнучкими та ефективними. Siemens — це потужний партнер Schaeffler, який прискорює розробку та впровадження генеративних рішень штучного інтелекту, а також створює додаткову цінність для своїх клієнтів».

«Siemens і Schaeffler є піонерами на шляху до високоавтоматизованих цифрових фабрик. З Siemens Industrial Copilot ми впроваджуємо можливості генеративного штучного інтелекту в цехах Schaeffler», — прокоментував Седрік Нейке, член правління Siemens AG і генеральний директор Digital Industries. — Разом ми демонструємо, як штучний інтелект стає чинником революції у виробництві — від створення машинного коду до обслуговування на основі ШІ. І це лише початок».

Schaeffler вже використовує велику кількість рішень штучного інтелекту в різних проєктах. Siemens Industrial Copilot працює в пілотному режимі на обладнанні від Schaeffler Special Machinery, підрозділу Schaeffler Group, що займається конструюванням спеціальних приладів. Цей проект був спільно розроблений Schaeffler і Siemens. Рішення ШІ передбачає такі завдання, як створення складних програмних кодів для виробничих процесів. Siemens Industrial Copilot також має доступ до відповідної документації, інструкцій і посібників, щоб допомогти співробітникам визначити потенційні причини помилок. 

За словами Андреаса Шика, головного операційного директора Schaeffler AG, Siemens Industrial Copilot доводить, що штучний інтелект вже сьогодні можна використовувати у виробництві. Це інноваційний цифровий інструмент, який спрощує процеси та значно підвищує ефективність роботи. 

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler