SKF бере участь у новаторському еко-проекті

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 28 березня 2024

Виробник підшипників SKF вирішив приєднатися та співфінансувати проект Mission 0, щоб зробити внесок у розробку новаторських технологій і надати рішення для усунення викидів CO2 у матеріалах, виробництві та після закінчення терміну експлуатації легкових автомобілів. У початковому пілотному проекті SKF співпрацюватиме з науковими та галузевими експертами в дослідницькій сфері, щоб вирішити проблему викидів парникових газів у матеріалах і процесах, які вимагають нових знань або революційних технологій.

«У SKF ми прагнемо сталого розвитку та знаємо, що інновації є ключем до успіху. Впроваджуючи інновації та співпрацюючи з провідними компаніями та партнерами, ми можемо досягти більшого. Від Mission 0 ми очікуємо появи нових ідей, встановлення нових зв’язків і того, що ми разом зможемо досягти результатів, які можуть залишитися недосяжними, якщо діяти поодинці. SKF може зробити внесок багатьма способами, наприклад, у сферах екологічних матеріалів і мастильних матеріалів», — сказала Анніка Олме, технічний директор і старший віце-президент із технологічного розвитку SKF.

У рамках цього дослідницького та інноваційного проекту в Гетеборзі, Швеція, було створено Будинок Mission 0. Цей простір для спільної роботи об’єднує дослідників та інженерів із виробничих компаній, постачальників матеріалів і науковців для роботи над конкретними проектами, обміну знаннями та спільної розробки новаторських технологій і рішень.

«Транспортний сектор є найбільш швидкозростаючим сектором з викидів CO2 у всьому світі. Разом із партнерами Mission 0 ми розглядаємо можливості відкриття нових способів усунення викидів парникових газів у сучасних матеріалах у промисловому виробництві. Декарбонізація та прискорення сталої трансформації в галузях є нашими основними пріоритетами. Ми раді бути частиною цього важливого проекту, щоб змінити ситуацію», — сказала Керстін Енокссон, президент відділу автомобільної промисловості SKF.

Серед учасників Mission 0, крім SKF, також є Boliden, Borgstena, Lindholmen Science Park, Polestar, Sekab, SSAB, Stora Enso, Volvo Cars і кілька університетів.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF