SKF закриває підшипниковий завод у Лутоні

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 19 жовтня 2023

Після процесу консультацій із працівниками та представниками профспілок концерн SKF підтверджує рішення про закриття свого підшипникового заводу в Лутоні (Великобританія). Пропозиція була зроблена в травні 2023 року в рамках консолідації виробництва сферичних роликових підшипників Групи для забезпечення довгострокової конкурентоспроможності на європейських ринках.

На підшипниковому заводі в Лутоні працює приблизно 300 людей, і він буде закритий до кінця 2024 року в рамках поетапного процесу.

Девід Йоханссон, президент SKF у регіоні Європи, Близького Сходу та Африки, прокоментував: «Після консультацій усі сторони підтвердили, що не знайдено альтернативи закриттю заводу в Лутоні. Ми прагнемо забезпечити повну підтримку та допомогу всім, хто постраждає від цього рішення. Від імені керівництва SKF я хочу подякувати всім нашим співробітникам у Лутоні за їх багаторічну відданість».

Компанія SKF розпочала виробництво в Лутоні в 1911 році. Це була компанія Skefko Ball Bearing Company, що керувала першим заводом концерну за межами Швеції.
Під час консультацій у травні було запропоновано перенести виробництво підшипників на завод SKF у Познані (Польща).

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF