ZYS бере участь у розробці стандарту для індустрії підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 16 жовтня 2023

26 вересня 2023 року було офіційно випущено міжнародний стандарт ISO 24652 «Сферичні підшипники ковзання — Наконечники штоків сферичних підшипників для для силових циліндрів гідравлічної рідини» у галузі підшипників кочення, розроблений під керівництвом Китаю. Це перший випадок, коли Китай взяв на себе лідерство у розробці міжнародного документа стандартизації в галузі підшипників кочення, ISO/TR 20051:2010 «Виведення номінального коефіцієнта навантаження сферичних підшипників ковзання», а також взяв на себе ініціативу у формулюванні офіційного міжнародного стандарту у галузі підшипників кочення, таким чином досягнувши ще одного прориву в міжнародній роботі Китаю зі стандартизації підшипників кочення.

Розробку ISO 24652 очолювали фахівці Luoyang Bearing Research Institute Co., Ltd. (ZYS) спільно з Fujian Longxi Bearing (Group) Co., Ltd., Taizhou Kejin Bearing Co., Ltd. і Шанхайським науково-дослідним інститутом підшипників. Цей міжнародний стандарт базується на галузевому стандарті JB/T 13611-2019 «Сферичні підшипники ковзання — Наконечники штоків сферичних підшипників ковзання для силових циліндрів гідравлічної рідини» в Китаї. Він був створений у листопаді 2019 року та пройшов 12 міжнародних та 7 внутрішніх засідань робочих груп, робота яких тривала майже 4 роки. Нарешті його було успішно випущено.

Цей тип сферичних підшипників ковзання широко використовується в гідравлічних циліндрах на різному будівельному обладнанні, сільськогосподарській техніці, підйомному обладнанні та важкому контрольному обладнанні. Стандарт ISO 24652 визначає конструктивні типи, розміри, допуски та технічні вимоги до сферичних підшипників ковзання наконечників штоків для гідравлічних силових циліндрів, що допомагає уніфікувати постачання сферичних підшипників ковзання наконечників штоків для гідравлічних силових циліндрів виробниками з різних країн і гарантувати, що користувачі використовують стандартизовані з’єднувачі.

Відомий китайський виробник і розробник підшипників ZYS є технологічним партнером Технічного комітету підшипників кочення Міжнародної організації зі стандартизації (ISO/TC4). ZYS буде надалі зміцнювати потужність галузі та просувати більше китайських технічних рішень на міжнародному ринку стандартизації.

Luoyang Bearing Research Institute Co., Ltd. (ZYS) є високотехнологічним підприємством, яке спеціалізується на розробці високотехнологічних, точних, передових, унікальних, нестандартних підшипникових виробів для ключових вузлів у різних галузях. Попередник компанії, науково-дослідний інститут підшипників у м. Лоян (провінція Хенань), був заснований у 1958 році. Це єдиний комплексний дослідницький інститут державного рівня у підшипниковій промисловості Китаю. 1999 року компанія увійшла до складу China National Machinery Industry Group Co., Ltd.
Фото: ZYS