3D-друк: Schaeffler купує бельгійський стартап Aerosint SA

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 31 жовтня 2023

Компанія Schaeffler посилює свої позиції лідера в технологіях адитивного виробництва завдяки придбанню бельгійського стартапу Aerosint SA у Desktop Metal, провідного американського виробника інноваційних систем 3D-друку. Обидві сторони домовилися не розголошувати деталі угоди. Стартап буде перейменовано на Schaeffler Aerosint SA та інтегровано в Schaeffler Group.

Андреас Шик, головний операційний директор Schaeffler AG, прокоментував угоду наступним чином: «Schaeffler Aerosint SA пропонує перше промислове рішення для одночасного металевого друку з кількох матеріалів. Цей досвід у поєднанні з нашим високим рівнем індустріалізації та десятиліттями ноу-хау в інноваційних виробничих технологіях дасть нам вирішальну перевагу на ринку. Придбання є важливою віхою в промисловому використанні адитивних виробничих процесів на основі металів у сфері Індустрії 4.0».

Лазерний синтез на основі порошку (L-PBF) — це більш інноваційний, ефективний і екологічно чистий спосіб виробництва компонентів для таких застосувань, як інструменти, прототипи або дрібносерійне виробництво. Запатентована технологія селективного порошкового осадження (SPD) компанії Aerosint дозволяє створювати однорідні шари, що складаються з кількох суміжних матеріалів. Schaeffler Special Machinery включить цю технологію у свою систему 3D-друку на різних матеріалах, яка буде доступна з 2024 року. «Інтегруючи цю ключову технологію майбутнього, Schaeffler Special Machinery, як партнер у сфері виробництва, зможе запропонувати своїм клієнтам більш диверсифіковане портфоліо систем, особливо для секторів виробництва та медичних технологій», — пояснив Бернд Волленік, старший віце-президент Schaeffler Special Machinery.

Компанія Aerosint була заснована в 2016 році, розташована в місті Герсталь, Бельгія, і налічує 19 співробітників. Її придбала американська компанія Desktop Metal у 2021 році.  
Підготовлено за матеріалами Schaeffler 
Фото: Aerosint