50 років досконалості: секрети якості підшипників ZEN

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 24 березня 2024

Компанія ZEN Bearings добре відома довговічністю та надійністю своїх підшипників. Протягом 50 років висока якість продукції ZEN допомогла мільйонам клієнтів знизити витрати на технічне обслуговування та підвищити продуктивність.
Процес контролю якості починається з джерела сировини: компанія співпрацює виключно з авторитетними сертифікованими постачальниками. Цей стратегічний підхід дає змогу ретельно перевіряти та підтримувати стандарти якості матеріалів і компонентів, які вони включають.
Кільця, кульки та сепаратори виготовляються на трьох німецьких фабриках. Під час складання сучасне обладнання вимірює всі допуски, щоб забезпечити відповідність стандартам DIN.
Кожен без винятку з понад трьох мільйонів підшипників, що виготовляються щомісяця, проходить не лише один, а два рівні перевірки якості. По-перше, під час виробництва на заводах. Після завершення експерти ZEN проводять додаткове тестування у власній випробувальній установі: Центр інспекції якості ZEN. Цей комплексний процес гарантує, що підшипники відповідають усім німецьким стандартам DIN, надаючи клієнтам продукцію, яка є не тільки довговічною та надійною, але й незмінно якісною.

Центр контролю якості ZEN має вирішальне значення для забезпечення якості продукції бренду.
Він сертифікований за стандартом ISO 9001:2015 і оснащений найсучаснішим випробувальним обладнанням і має спеціальну команду з понад 100 висококваліфікованих інспекторів, які щодня працюють над забезпеченням відповідності стандартам DIN. Усі приміщення та випробувальне обладнання сертифіковано за стандартом ISO 9001:2015, а процедури випробувань і допуски відповідають стандартам DIN. 
Випробування, які проводять в Центрі контролю якості ZEN:
Візуальний огляд: візуальний огляд є початком перевірок контролю якості. Навчене око може швидко визначити будь-які невідповідності або видимі недоліки в матеріалі чи збірці.
Випробування Роквелла: тест Роквелла визначає твердість матеріалу.
Випробування на допуск радіального зазору: радіальний зазор є важливим для роботи підшипника. 
Випробування на внутрішні та зовнішні зазори.
Тестування шуму: високочутливі мікрофони вимірюють і визначають звукові піки обертового підшипника. 
Випробування на вібрацію.

На додаток до стандартів DIN і ISO 9001:2015, німецький підхід ZEN до управління забезпечує продукцію найвищої якості та постійний контроль якості на всіх своїх глобальних виробництвах. Крім того, команда докладає більше зусиль, впроваджуючи суворі процедури перевірки. Цей додатковий крок гарантує, що підшипники, які отримують клієнти, перебувають у ідеальному стані протягом усього виробництва та розповсюдження.
Прагнення ZEN Bearing до досконалості впливає на кожен аспект виробничого процесу. Маючи понад 50 років досвіду, ZEN постійно постачає підшипники, які перевершують галузеві стандарти. 

Група компаній ZEN зі штаб-квартирою в Дюссельдорфі (Німеччина) на чолі з Яго Зенсом є найбільшим виробником підшипників з нержавіючої сталі у світі.
Група ZEN, заснована у 1993 році, вперше запустила виробництво мініатюрних підшипників у Шанхаї та зробила інвестиції у сучасні виробничі лінії та системи контролю якості. ZEN виробляє підшипники відповідно до німецьких стандартів якості DIN для широкого спектру промислових застосувань. З трьох заводів у Китаї продукція ZEN поширюється по всьому світу через потужну мережу дистриб'юторів. 22 офіційних дистриб'юторів ZEN здійснюють постачання до 18 країн із шести складів по всьому світу.
Фото: ZEN