ABB інвестує 170 мільйонів доларів у виробництва в США

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 19 квітня 2023

ABB прискорює зростання в Сполучених Штатах, інвестуючи приблизно 170 мільйонів доларів США, інвестуючи у свої підприємства з електрифікації та автоматизації, які відповідають зростаючому попиту у галузі, та підтримуючи перехід до чистої енергії. Сполучені Штати є найбільшим ринком для ABB, на який припадає 24 відсотки річного доходу компанії (на основі даних про доходи Групи ABB у 2022 році).

«Сполучені Штати мають вирішальне значення для успіху концерну як ринок, який зростає та потребує продукції з нашого портфоліо, що забезпечує перехід до більш енергоефективного майбутнього, — сказав Бйорн Розенгрен, генеральний директор ABB. — Наразі 85 відсотків продажів компанії у Сполучених Штатах припадає на продукцію, вироблену на місці, що надає клієнтам безпечний ланцюжок поставок і зберігає високооплачувані робочі місця на виробництві в Америці».

Технології ABB стосуються кожного сектора економіки, від транспорту до комунальних послуг і будівництва. Деякі нещодавно ухвалені закони США дають концерну впевненість інвестувати у виробничі потужності, системи розподілу та технологічні інновації, щоб наблизити продукти та послуги до клієнтів.

Нові інвестиційні проекти, що здійснюються в Сполучених Штатах, включають:

  • Нью-Берлін, штат Вісконсін: Відкриття виробничих потужностей з виробництва промислових електроприводів. Очікується, що в нове будівництво інвестують майже 100 мільйонів доларів США до 2024 року. Протягом наступних трьох років буде створено близько 100 нових робочих місць.
  • Мемфіс, штат Теннессі: інвестування 3 мільйонів доларів США у відкриття лабораторії та інноваційного центру для дослідження та розробки нових продуктів. ABB залишається сьомим за величиною приватним роботодавцем у Мемфісі.
  • Атланта, штат Джорджія: Відкриття пакувального та логістичного комплексу для наскрізних автоматизованих рішень у складських і розподільних галузях, роздрібній торгівлі та логістиці. Цей проект, що передбачає інвестиції в 2 мільйони доларів США, розпочнеться у 2023 році.
  • Альбукерке, штат Нью-Мексико: Інвестиції в 40 мільйонів доларів США в новий завод з виробництва продукції Elastimold, провідного бренду підземних кабельних аксесуарів, для підтримки зміцнення більш стійкої електромережі США. Інвестиції створять 55 нових робочих місць.
  • Оберн-Хіллс, штат Мічиган: Розширення штаб-квартири підрозділу робототехніки в Північній Америці та виробничих потужностей. Інвестиції у розмірі 20 мільйонів доларів США в 2023 році створять 72 робочих місця.
  • Ліхай-Веллі, штат Пенсільванія: Відкриття північно-східного розподільчого центру підрозділу інсталяційних продуктів у 2023 році. Ці інвестиції понад 4 мільйони доларів США створять понад 100 робочих місць і далі регіоналізують глобальний ланцюжок поставок ABB.
  • Колумбія, Південна Кароліна: Відкриття заводу з виробництва зарядних пристроїв для електромобілів, який буде виготовляти до 10 000 зарядних пристроїв на рік потужністю від 20 кВт до 180 кВт для підтримки операторів у створенні національної зарядної інфраструктури. Інвестиції створять понад 100 робочих місць.

«Закон про зниження інфляції стимулює інвестиції в екологічно чисту енергетику та підтримує підприємства, які можуть виробляти технології на місцевому рівні, — сказав Майкл Грей, представник концерну ABB у США. — Більше, ніж будь-коли раніше, ABB розробляє та виробляє продукцію локально, щоб обслуговувати наших клієнтів у США, оскільки вони рухаються до більш сталого виробництва електроенергії, виробництва чистої енергії, електричного транспорту та промислової ефективності».

Федеральний уряд США прогнозує зростання реального валового внутрішнього продукту на 2,5 відсотка в 2023 році, середнє річне зростання на 2 відсотки в період 2024-2028 років і зростання на 2,3 відсотка на рік протягом 2029-2032 років. Прогнозоване зростання ВВП, у поєднанні з передбачуваними глобальними інвестиціями в інфраструктуру електромобільності у розмірі понад 1 трильйона доларів США до 2040 року (BloombergNEF), дає ABB впевненість у плануванні і здійсненні інвестицій. ABB прогнозує, що 25 відсотків світових інвестицій в інфраструктуру електромобільності буде здійснено в США.

З 2010 року концерн ABB інвестував 14 мільярдів доларів США в розширення заводів у США, найсучасніше обладнання, продукцію та персонал, що робить США найбільшим ринком для компанії. Маючи приблизно 20 000 співробітників у більш ніж 40 виробничих і розподільних підприємствах, ABB інвестує, розвивається та обслуговує клієнтів по всій Америці через галузі, які створюють робочі місця, заохочують інновації та досягають більш продуктивного, сталого майбутнього.

Концерн ABB — світовий технологічний лідер, який сприяє цифровому перетворенню галузей протягом багатьох років. Компанія може похвалитися багатою історією інновацій, що охоплює понад 130 років. ABB — це швейцарсько-шведська корпорація, що спеціалізується в галузі електротехніки, машинобудування та інформаційних технологій. Ключовими напрямками діяльності компанії є енергетичне машинобудування та технології автоматизації. Компанія заснована у 1988 році злиттям шведської компанії ASEA (заснована у 1883) та швейцарської Brown, Boveri & Cie (заснована у 1891).
ABB має представництва у понад 100 країнах і дає роботу близько 144 000 співробітників.
ABB Motion пропонує новаторські приводи, двигуни, генератори, підшипники та підшипникові вузли, продукти для механічної передачі енергії та інтегровані рішення для цифрових силових агрегатів, забезпечуючи беземісійне майбутнє для промисловості, міст, інфраструктури та транспорту.
Фото: ABB