ABB Robotics програмує роботів без коду

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 2 грудня 2023

Компанія ABB Robotics розширила сферу застосування свого безкоштовного програмного забезпечення Wizard Easy Programming, включивши в неї шестиосьових промислових роботів на базі OmniCore. Це робить ABB першим виробником роботів, який пропонує простий у використанні інструмент програмування без використання коду для коботів і шестиосьових промислових роботів, знижуючи перешкоди для автоматизації для нових користувачів і пропонуючи партнерам ефективний інструмент для підтримки своїх клієнтів.

«Вирішення галузевих викликів має важливе значення для підтримки та прискорення всесвітнього впровадження робототехнічної автоматизації, — сказав Марк Сегура, президент ABB Robotics. — Адже попит на просте та зручне у використанні програмне забезпечення для програмування роботів зростає».

Wizard Easy Programming використовує графічний підхід програмування без використання коду, призначений для спрощення розробки додатків роботів. Програмне забезпечення допомагає початківцям і досвідченим користувачам роботів розробляти програми за лічені хвилини — завдання, яке зазвичай потребує одного тижня для навчання та ще одного для розробки. З моменту свого дебюту в 2020 році система Wizard Easy Programming отримала широке застосування серед портфоліо коботів ABB, що включає сімейства коботів YuMi, SWIFTI і GoFa.

Програмне забезпечення допомагає операторам, які не мають попередньої підготовки, розробляти спеціалізовані додатки для використання роботів, наприклад, дугове зварювання або технічне обслуговування. Користувачі можуть змінювати існуючі програми та попередньо запрограмовані блоки, які контролюють різні функції, починаючи від рухів робота до силового керування, через інтуїтивно зрозумілий графічний інтерфейс користувача.

Розрахована на початківців і досвідчених користувачів, Wizard Easy Programming поставляється з Skill Creator, інструментом, який допомагає системним інтеграторам та іншим досвідченим користувачам ефективно створювати блоки Wizard для конкретної програми для використання їх клієнтами. Skill Creator може спростити створення дуже специфічних програм, таких як обслуговування машини та зварювання, а також складних програм, включаючи медичні огляди. 

Wizard Easy Programming попередньо встановлено на всіх коботах і нових шестиосьових промислових роботах на базі OmniCore.
Фото: ABB