Бельгійський стартап представляє високошвидкісний підшипник

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 13 березня 2023

APO-GEE, бельгійський технологічний стартап, що спеціалізується на розробці кулькових підшипників, розробив підшипник Cobweb Bearing, можливо, найточніший високошвидкісний підшипник на ринку. Підшипник Cobweb Bearing доступний для тестування з промисловими партнерами.

Десятиліттями розробники механізмів були змушені йти на незадовільні компроміси, через необхідність мати справу з важкими умовами роботи (висока швидкість, зміщення, комбінація навантажень), з наслідками у вигляді шуму, вібрації, надмірного тепла, руйнування сепараторів або несправності підшипників. Бельгійські інженери розробили інноваційний підшипник Cobweb Bearing, який значно покращує високошвидкісні характеристики в будь-яких умовах завдяки точному, гармонійному та плавному функціонуванню. Він розроблений для підтримки найвищих швидкостей, забезпечуючи при цьому оптимальну роботу на всіх проміжних швидкостях. Це забезпечує адаптацію до умов експлуатації та оптимальний баланс між впливом тиску та втратами тепла. Таким чином, зберігається довгий термін служби, підвищується енергоефективність без необхідності йти на компроміси.

Новий підшипник відкриває перспективи для таких застосувань, як авіакосмічна галузь, стоматологічне обладнання, верстати, електродвигуни та інш.

APO-GEE — це інноваційний бельгійський стартап, виробник кулькопідшипників, заснований в 2022 році двома інженерами в м. Льєж. Завдяки своїй унікальній здатності моделювати та обчислювати кінематику кульок, компанія APO-GEE вирішила проблему нестабільності сепараторів. Стартап виробляє високоякісні кулькові підшипники, зокрема для аерокосмічного та оборонного застосування, за індивідуальними замовленнями.
Фото: Apo-gee