Bonfiglioli придбає потужну групу Selcom

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 17 лютого 2023

Концерн Bonfiglioli купує Selcom Group у фондів, контрольованих Avenue Capital Group і Europa Investimenti. Selcom Group спеціалізується на розробці, виробництві та продажу електронних плат, електронних продуктів, а також програмного забезпечення та рішень для клієнтів у промисловому, біомедичному, автомобільному секторах, внутрішньої логістики та автоматизації побутової техніки.

Група Selcom зі штаб-квартирою в Кастель-Маджоре продемонструвала оборот у 2022 році приблизно 150 мільйонів євро (з яких 60 відсотків припадає на італійське виробництво), забезпечивши зростання на 15 відсотків порівняно з попереднім роком. У компанії працює приблизно 750 співробітників на чотирьох виробничих підприємствах в Італії (приблизно 40 відсотків від загальної кількості) і двох заводах у Шанхаї (Цинпу).

З виробничою потужністю приблизно сім мільйонів електронних одиниць на рік, виробничі підприємства Selcom Group здатні задовольнити потреби у великих обсягах і високому асортименті. Інноваційні виробничі потужності, висококваліфікована організація, високі стандарти якості — характеристики Selcom Group. Крім того, Selcom Group постачає готові системи автоматизації за специфікаціями замовника.

Selcom також має розвинений напрямок інженерної діяльности. Ця сфера діяльності компанії включає дослідження, розробку процесів для апаратного забезпечення, програмного забезпечення та механіки, а також власну розробку методів перевірки продукту, що разом із високим рівнем обслуговування та тісною співпрацею з клієнтом завершує диференційоване позиціонування компанії на ринку.

«Ми побачили в Selcom чудову можливість для Bonfiglioli: це компанія з визначними технічними навичками в сфері електроніки, як з точки зору конструювання, так і процесів, які ідеально доповнюють наші, — сказав Фаусто Карбоні, генеральний директор Bonfiglioli. — Крім того, на комерційному рівні це надзвичайно динамічна та мотивована компанія, заснована в Європі та Китаї, двох стратегічних ринках, де вона обслуговує численних клієнтів, які є одними з найбільших і найважливіших у своєму секторі. Це вагомий доказ професіоналізму та конкурентоспроможності компанії».

Selcom Group посилить портфоліо концерну Bonfiglioli, який народився в 2001 році з придбанням німецької Vectron Elektronik Gmbh, сьогодні Bonfiglioli Vectron Gmbh, концерну компаній, що розробляє та виробляє електронні приводи для електродвигунів переважно для промислового використання. Це придбання збільшить потенціал розвитку Bonfiglioli, гарантуючи вищу конкурентоспроможність і сильніший контроль за стандартами якості.

Соня Бонфіліолі, президент концерну Bonfiglioli, зазначила: «Розвиток Індустрії 4.0, все більш очевидне поширення роботизованих систем у виробничих і логістичних процесах, а також прискорена тенденція електрифікації транспортних засобів усіх типів вимагають від Bonfiglioli ще більшої уваги до розробки мехатронних рішень, основним компонентом яких, очевидно, є електроніка. Ми дуже раді, що придбаємо компанію, яка сьогодні може похвалитися багатонаціональними відділеннями, але яка народилася та розвивалася в Італії, зокрема в районі Болоньї; ми впевнені, що фізична близькість до Bonfiglioli допоможе створити синергію та розробити нові рішення з високою доданою вартістю».