Carter приєднується до авіапроекту Moog

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 6 грудня 2023

Компанія Carter Manufacturing, яка спеціалізується на прецизійних підшипниках, бере участь у розробці авіаційного проекту, технологій водневих двигунів майбутнього (FETCH). Цей ключовий проект є результатом співпраці Університету Бата/IAAPS, Кренфілдського університету, а також Moog Inc., Baker Hughes Druck, Curtiss-Wright і Carter Manufacturing.

Співпраця, очолювана британською компанією Moog Aircraft, зосереджена на розробці ключових технологій, необхідних для використання переваг майбутніх водневих паливних систем літаків. Проект отримав відповідне фінансування за програмою Інституту аерокосмічних технологій (ATI), спільною інвестицією уряду та промисловості, і є однією з низки ініціатив, спрямованих на підтримку та підвищення конкурентоспроможності Великобританії в цивільному аерокосмічному проектуванні та виробництві.

Внесок Carter Manufacturing у цей проект полягає в розробці індивідуальних рішень для підшипників для рідкого та газоподібного азоту на основі досвіду розробки підшипників для кріогенних застосувань, таких як ракетні двигуни, комерційні промислові насоси та наукові дослідження.

Carter виготовляє прецизійні підшипники, включаючи гібридні тонкосекційні підшипники, сферичні підшипники ковзання та мініатюрні, сумісні з LNG, LOX, CH4, LH2 і LN2. Карл Брунделл, керуючий директор Carter Manufacturing, прокоментував: «Ми раді бути частиною новаторської співпраці, що сприяє розвитку та інноваціям цієї важливої екологічної авіаційної ініціативи. FETCH є чудовим прикладом нашого зобов’язання прискорити розробку літаків, що працюють на водневому двигуні, і підкреслює наш досвід у розробці підшипників, які неперевершені у складних застосуваннях з воднем».

Carter Manufacturing має десятиліття досвіду в кріогенній промисловості, від повністю занурюваних насосів в енергетичному секторі, до турбонасосів рідкого кисню у космічному секторі. Підшипники, які постачає Carter, проходять суворі процедури кріогенного випробування після складання та перед транспортуванням. Це включає занурення підшипників у рідкий азот і проведення перевірок якості.

Carter Bearings — спеціалізований постачальник підшипників, інструментів та прецизійних компонентів із Великобританії. Компанія заснована 1999 року в м. Абінгдон, Оксфорд. Компанія спеціалізується на виробництві підшипників з тонким перетином, гібридних та повністю керамічних підшипників, інструментів для підшипників в аерокосмічній галузі, а також на постачанні повного асортименту стандартних кулькопідшипників. Компанія Carter сертифікована за ISO9001: 2015 inc. Компанія Carter представляє групу Carter Manufacturing Co. Inc. по всій Європі.
Фото: Carter Bearings