День інновацій 2023: Schaeffler зміцнює технологічну мережу в регіоні Саарланд

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 3 квітня 2023

Відомий постачальник автомобільної та промислової продукції Schaeffler провів День інновацій 2023 у кампусі Хомбурга (Німеччина). Під час заходу представники компаній та університетів зустрілися, щоб обговорити сильні сторони та можливості регіону Саарланд і цілеспрямовано зміцнити технологічну мережу. Фріц Борнтрегер, голова кампусу Хомбург, привітав почесних гостей, серед яких були Анке Релінгер, прем’єр-міністр землі Саарланд, і Уве Вагнер, керівник відділу досліджень і розробок Schaeffler AG.

«Інноваційні та сталі технології мають вирішальне значення для успішної трансформації, — сказав Уве Вагнер у своїй промові. — Завдяки розгалуженій партнерській мережі Schaeffler зміцнить свою інноваційну потужність у регіоні Саарланд і за його межами. Завдяки нашій інноваційній стратегії та інноваційним кластерам 6+2 ми можемо зробити інновації ринковими ще швидше та об’єднатися, вносячи цінний внесок у забезпечення стійкості руху та мобільності»Schaeffler зосереджується на шести кластерах інноваційних продуктів у сферах енергетики, цифровізації, робототехніки, мобільності, електромобільності, матеріалів: Energy Solutions, Digital Solutions, Robotic Solutions, Mobility Solutions, eDrive Solutions, Material Solutions і двох виробничих інноваційних кластерах Advanced Manufacturing і New Production Concepts.

У своїй промові Анке Релінгер, прем’єр-міністр землі Саарланд, підкреслила виклики для промисловості Німеччини на тлі структурних змін і цифрової трансформації. Окрім кваліфікованих працівників та енергетики, інноваційна потужність також є вирішальною для успішної трансформації. «Інновації об’єднують компанію зсередини. Діяльність Schaeffler у Хомбурзі є яскравим прикладом цього. Високий рівень лояльності співробітників є вираженням інноваційного потенціалу компанії», — сказала Анке Релінгер. Концерн Schaeffler спеціально посилює хаб у Хомбурзі: там створюється науково-виробничий центр для розробки елементів кочення для підрозділу автомобільних технологій. З цією метою компанія постійно інвестує в цифровізацію та автоматизацію на місці.

У численних доповідях експерти Schaeffler представили такі теми, як стійкість, майбутнє бачення заводу в Хомбурзі та, зокрема, компетенції у сферах розробки продуктів, індустріалізації та виробництва. Представники компанії та університетів обговорювали тему потенціалу землі Саарланд як промислового центру, теми штучного інтелекту, спеціальних матеріалів, оптимізованих поверхонь, обробки компонентів паливних елементів або нових типів датчиків. Інші компанії та стартапи регіону також мали змогу представити свої технології на цьогорічному Дні інновацій.

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler