Екологічне лідерство SKF визнають у світі

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 10 лютого 2024

Компанія SKF отримала оцінку «A» — найвищий рейтинг компаній за впровадження рішень щодо кліматичних змін у світі від CDP, глобальної некомерційної організації, яка керує найбільшою в світі системою розкриття інформації про клімат і навколишнє середовище для компаній, міст, країн і регіонів. Згідно з даними, наданими CDP, SKF є однією з лише 346 компаній із понад 21 000, які отримали оцінку «А», і, як наслідок, SKF включено до «Списку A» CDP, в який входять компанії-лідери у сфері екологічної прозорості та ефективності.

Оцінка CDP надає картину розкриття інформації та екологічної ефективності компанії. Методологія оцінки надає порівняльний набір даних на всьому ринку. Компанія SKF отримала оцінку визнання лідерства (A/A-) за демонстрацію екологічного лідерства, розголошення дій щодо зміни клімату, а також за демонстрацію передового досвіду, стратегії та дій.

«Ми пишаємося тим, що отримали рейтинг «А» від CDP, і це свідчить про наше зобов’язання щодо зменшення впливу на клімат як у нашій діяльності, так і в усьому ланцюжку створення вартості. Це важлива віха для нас, але щоб продовжити наш шлях заради кращого майбутнього, потрібно зробити ще більше. Нам усім потрібно рухатися до чистого, відповідального, повністю циркулярного суспільства», — сказав Магнус Розен, керівник відділу сталого розвитку SKF.

Компанія SKF взяла на себе зобов’язання декарбонізувати всі свої операції до 2030 року та створити ланцюжок постачання з нульовими викидами парникових газів до 2050 року. Робота SKF зі зменшення обсягів викидів 1 і 2 у 2022 році забезпечила абсолютне скорочення на 15% у 2022 році, а SKF рухається шляхом до досягнення мети до 2030 року. Тим часом частка відновлюваної електроенергії, що використовується на підприємствах SKF, зросла з 40% у 2020 році до понад 50% у 2022 році.

CDP використовує детальну та незалежну методологію для оцінки компаній, розподіляючи бали від A до D- на основі повноти розкриття інформації, обізнаності та управління ризиками для навколишнього середовища та демонстрації найкращих практик, пов’язаних з лідерством у сфері охорони навколишнього середовища.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: CDP