Екологічний дозвіл отримав європейський виробник підшипникової сталі

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 1 грудня 2022

Земельний та екологічний суд в Естерсунді видав виробнику підшипникової сталі Ovako в Хофорсі екологічний дозвіл на будівництво найбільшого в Швеції електролізера для виробництва водню, що не містить викопного палива. Важливий та довгоочікуваний дозвіл дає можливість значно скоротити викиди CO2 під час нагрівання сталі. З цим дозволом воднева установка буде запущена до літа 2023 року.

Нова технологія, впроваджена на заводі в Хофорсі, зробить Ovako першою у світі компанією, яка нагріватиме сталь воднем перед прокаткою, і стане наступним важливим кроком на шляху до виробництва сталі з нульовим рівнем викидів СО2 за рахунок заміни зрідженого нафтового газу воднем. Технічне рішення також забезпечить великомасштабне та економічно ефективне виробництво водню для таких застосувань, як перевезення без використання викопного палива із застосуванням вантажівок на паливних елементах. Інвестиції зроблені у співпраці з Volvo Group, Hitachi Energy, H2 Green Steel та Nel Hydrogen.

«За цим проектом стоїть велика робота і ми разом із нашими партнерами дуже раді тому, що водневий проект скоро запрацює. Це важливий крок для клімату планети та для шляху Ovako до нульових викидів», — прокоментував Рікард Кварфорт, керівник бізнес-підрозділу Ovako Hofors-Hellefors.

Ovako — найбільший європейський виробник конструкційної сталі для підшипникової, транспортної та обробної промисловості. Штаб-квартира компанії знаходиться в Стокгольмі, Швеція. Більшість сталеливарних підприємств Ovako розташовані у Швеції та Фінляндії. Крім того, виробництво налагоджено у Франції, Голландії та Італії. З 2018 року Ovako є власністю Nippon Steel Corporation. У компанії працює понад 4000 осіб. Щороку майже 2 млн. т низьколегованої та вуглецевої сталі поставляється у вигляді прутків, катанки, труб та кілець на підприємства Європи.
Фото: Ovako