Гігантський підшипник ZYS встановлено на вітровій електростанції у Китаї

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 26 грудня 2022

13 грудня 2022 року компанія ZYS Technology успішно запустила в експлуатацію перший найбільший саморегулюючий роликовий шпиндельний підшипник вітрової електростанції китайського виробництва. Цей комплект підшипників головного валу вітрової турбіни SRB 240/1180 із внутрішнім діаметром 1180 мм і зовнішнім діаметром 1660 мм відповідає вимогам щодо використання підшипників головного валу наземних вітрових турбін потужністю 5~8 МВт.

Підшипник шпинделя вітрової турбіни є основним компонентом вітрової турбіни. Окрім впливу вітрового навантаження, він також несе гравітаційне навантаження головного вала та робочого колеса вітрової турбіни. Умови роботи є складними, і підшипник повинен демонструвати стійкість до ударів та стійкість до втоми доріжки кочення. Завдяки технологіям, ZYS долає деформацію термічної обробки, контролює внутрішню структуру матеріалів і точність розмірів, оптимізує модифікацію тіла кочення та спеціальну обробку поверхні, забезпечує змащування після втручання зовнішніх забруднюючих речовин і гарантує, що підшипник шпинделя відповідає вимогам щодо довговічності та високої надійності протягом 20 років.

В останні роки ZYS Technology послідовно розробила перші китайські однорядні конічні шпиндельні підшипники, розраховані на потужність турбін 4,5 МВт, 7 МВт, 10 МВт, і встановила їх для застосування. У той же час, з огляду на високі витрати на експлуатацію та обслуговування шпиндельних підшипників вітроелектростанцій, ZYS розробила систему прогнозування залишкового терміну служби шпиндельних підшипників вітроелектростанцій. 

ZYS збільшила свої інвестиції в індустріалізацію виробництва підшипників для вітрової енергетики. В даний час компанія виробляє 1500 комплектів вітрових шпиндельних підшипників, коробок передач і підшипників двигунів на рік.

Luoyang Bearing Research Institute Co., Ltd. (ZYS) є високотехнологічним підприємством, яке спеціалізується на розробці високотехнологічних, точних, передових, унікальних, нестандартних підшипникових виробів для ключових вузлів у різних галузях. Попередник компанії, науково-дослідний інститут підшипників у м. Лоян (провінція Хенань), був заснований у 1958 році. Це єдиний комплексний дослідницький інститут державного рівня у підшипниковій промисловості Китаю. 1999 року компанія увійшла до складу China National Machinery Industry Group Co., Ltd.
Фото: ZYS