Hannover Messe та Німецька асоціація робототехніки розширюють співпрацю

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 31 січня 2024

Робототехніка є важливою складовою однієї з найбільших світових промислових виставок Hannover Messe. Роботів усіх розмірів і форм — від промислових роботів і коботів до автономних мобільних роботів — можна побачити на всіх майданчиках виставки в Ганновері.

Особливе місце в програмі виставки цього року займає експозиція проекту Application Park у залі 5, до якого в якості партнера долучилася Німецька асоціація робототехніки (Deutscher Robotik Verband). Крім усього іншого, DRV взяла на себе місію просування та сприяння використанню робототехніки в Німеччині. Враховуючи дефіцит кваліфікованих працівників, потенціал у цьому напрямку, безсумнівно, є, оскільки Німеччина посідає п’яте місце після Китаю, Японії, Кореї та США в глобальному порівнянні.

«З експертами з робототехніки з DRV у нас є партнери, з якими ми будемо наразі розвивати тему робототехніки в поєднанні з автоматизацією на Hannover Messe. Немає кращого місця у світі для демонстрації різноманітних прикладів використання робототехніки», — сказав Губертус фон Моншав, глобальний директор Hannover Messe Deutsche Messe AG.

DRV буде ексклюзивним партнером Application Park на наступний рік. Там молоді робототехнічні компанії та стартапи зокрема представлять різноманітний спектр можливих застосувань для роботів, а також взаємодію між людьми, машинами та штучним інтелектом. Відвідувачі можуть з перших вуст ознайомитися з цікавими експонатами та випробувати їхні можливості. Основною родзинкою є безпілотні транспортні системи, які вражаюче демонструють, що в майбутньому можна обійтися без водіїв у багатьох сферах діяльності.

«Цей проект пропонує відвідувачам Hannover Messe унікальну можливість познайомитися з новими технологіями та дізнатися, як робототехніка, штучний інтелект та автоматизація можуть допомогти вирішити величезні виклики, що постають перед промисловістю», — сказав Гельмут Шмід, генеральний директор DRV.

13-й конгрес робототехніки відбудеться 6-7 лютого 2024 року в Технологічній академії в Ганновері. Під час засідань та воркшопів учасники матимуть можливість ознайомитися з останніми розробками та тенденціями в галузі робототехніки, які потім зможуть побачити на власні очі на Hannover Messe у квітні. DRV відіграє активну роль як партнер із розвитку програми конгресу. На конгресі з доповідями виступатимуть провідні компанії, які розробляють та застосовують новітню робототехніку, такі як igus, Yaskawa Europe, Epson Europe, KUKA, SCHUNK, Universal Robots, Volkswagen AG, 

Фото: robotikverband.de