igus представляє доступний і екологічний підшипник

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 6 вересня 2023

Провідний виробник пластиків igus представив економічно ефективне та екологічно чисте доповнення до серії підшипників опорно-поворотних кілець iglidur PRT. Нещодавно випущений підшипник PRT-05-15-PC має мінімалістичний дизайн, який не тільки знижує витрати, але й сприяє екологічності завдяки використанню повторно гранульованого високоякісного пластику.

Підшипники опорно-поворотних кілець є ключовими для обертальних рухів навколо фіксованої осі в різних застосуваннях, від пакувальних машин до складальних ліній. Однак для застосувань із низьким навантаженням, які наприклад часто зустрічаються в виробництві меблів, традиційні варіанти, такі як металеві кулькопідшипники, можуть бути занадто великими та дорогими. Ці стандартні підшипники також потребують значного простору, зусиль підчас монтажу та постійного змащування для належного функціонування.

Щоб вирішити ці проблеми, виробник igus представив PRT-05-15-PC, готовий до встановлення та бюджетний підшипник поворотного кільця. «Нашою метою було створити легкий, компактний, готовий до встановлення підшипник із якомога меншою кількістю компонентів», — пояснив Марк Тренклер, менеджер із продукції iglidur PRT компанії igus. Виготовлення підшипника за допомогою процесу лиття під тиском з легкого високоякісного пластику усуває потребу в будь-яких металевих компонентах.

PRT-05-15-PC виділяється не тільки компактністю та малою вагою, але й тим, як швидко його можна встановити. Робітники можуть просто встановити внутрішнє та зовнішнє кільця разом із затискним підшипником, спрощуючи монтаж та сприяючи економії коштів.

Крім того, ця нова пропозиція екологічна. Завдяки вмісту 97% регранульованого високоякісного пластику iglidur M260 та iglidur P4 підшипник допомагає зберегти цінний пластик і знову використати його. Це рішення узгоджується з принципами циркулярної економіки та стійкості, а також сприяє зменшенню кількості пластикових відходів. Пластик, який використовується в підшипнику, поєднаний з мікроскопічними твердими мастилами, що забезпечує низьке тертя в сухому режимі без необхідності додаткового змащування. Це рішення не тільки зменшує потребу в шкідливих мастильних матеріалах, але й продовжує термін служби підшипника та мінімізує вимоги до обслуговування.

Включаючи ці інноваційні аспекти, PRT-05-15-PC підтримує стратегію сталого розвитку Європейського Союзу, яка спрямована на досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року, одночасно сприяючи економічному зростанню. Поєднуючи доступність, компактність і екологічний підхід, виробник igus ще раз продемонстрував свою прихильність розширювати межі інженерних можливостей і робити позитивний внесок у більш стійке майбутнє.

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, заснована в 1964 році Гюнтером Блазе в Кельні-Мюльхаймі. Перші двадцять років компанія постачала складні компоненти, що виготовляються з полімерів. У 1983 році Франк Блазе запатентував лінійку продукції Energy Chain Systems і почав випуск пластикових підшипників. Зараз компанія дає роботу 2950 співробітникам, має філії у 35 країнах світу та партнерські компанії у 80 країнах. Щорічно компанія випускає від 1500 до 2500 нових продуктів.
Фото: igus