igus в одинадцятий раз вшанує інженерів-новаторів

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 15 листопада 2022

Фахівець із пластмас з Кельну, компанія igus, в одинадцятий раз вручатиме премію Manus Awards за найбільш креативне, економічне та екологічне застосування полімерних підшипників ковзання. Інженери все частіше використовують підшипники ковзання з високоякісних пластмас у різних сферах і галузях. Переваги очевидні: полімерні підшипники легші за металеві підшипники, підвищують енергоефективність, не потребують додаткових мастильних матеріалів, отже, захищають навколишнє середовище.

«Ми завжди захоплені тим, як застосовуються наші полімерні підшипники у різних галузях, — прокоментував Тобіас Фогель, генеральний директор igus. — Щоб сприяти позитивному розвитку та винагороджувати інженерів-новаторів, ми вшановуємо найбільш інноваційне використання полімерних підшипників ковзання в промисловому застосуванні нагородою Manus 2023».

igus прийматиме заявки на участь до 10 лютого 2023 року. Учасники можуть подавати будь-які заявки, від серійного застосування до нестандартних виробів. Єдина вимога: повинен бути хоча б один наявний прототип. Журі експертів присудить чотири нагороди до 5000 євро: золоту, срібну та бронзову премії Manus і премію Green Manus за найбільш екологічне застосування підшипників. Переможці отримають нагороди на Hannover Messe 2023.

igus проводить церемонію вручення премії Manus протягом 20 років, кожні два роки, і цього року церемонія відбуватиметься в одинадцятий раз. За останні роки в конкурсі взяли участь понад 3000 претендентів з усього світу. У 2021 році відбулася 10-та річниця нагородження, яка привернула рекордну кількість заявок — 582 учасника з 41 країни. Золотий Манус отримала компанія Kässbohrer Geländefahrzeug AG.

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, заснована в 1964 році Гюнтером Блазе в Кельні-Мюльхаймі. Перші двадцять років компанія постачала складні компоненти, що виготовляються з полімерів. У 1983 році Франк Блазе запатентував лінійку продукції Energy Chain Systems і почав випуск пластикових підшипників. Зараз компанія дає роботу 2950 співробітникам, має філії у 35 країнах світу та партнерські компанії у 80 країнах. Щорічно компанія випускає від 1500 до 2500 нових продуктів.
Фото: igus