Компанія Bosch Rexroth отримала нагороду Hermes Award 2023

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 2 травня 2023

Інноваційний модуль був відзначений на виставці Hannover Messe нагородою Hermes Award 2023, найпрестижнішою міжнародною галузевою нагородою. Модуль Smart Flex Effector розширює діапазон застосувань для роботів, оскільки він чутливо компенсує допуски в режимі реального часу. Таким чином користувачі можуть автоматизувати процеси складання або обробки.

«Bosch Rexroth формує майбутнє автоматизації, поєднуючи апаратне та програмне забезпечення, — сказав Томас Донато, член виконавчої ради, відповідальний за автоматизацію виробництва Bosch Rexroth. — Завдяки взаємодії датчиків і програмного забезпечення промислові роботи можуть звільнити співробітників від повторюваних або виснажливих завдань». До цього часу роботи могли виконувати захоплення та складання за стандартом високої якості, лише якщо заготовки завжди знаходилися точно в запрограмованому положенні. Навіть найменші позиційні відхилення призводили до помилок.

Smart Flex Effector розроблений для використання на різних роботах, таких як шарнірні роботи. Датчики визначають точне положення заготовок, які потрібно захопити, і повідомляють фактичне положення в режимі реального часу контролеру, який адаптує послідовність рухів захвату до конкретного положення. У результаті Smart Flex Effector може автоматично компенсувати допуски під час позиціонування заготовок. Це зменшує необхідний обсяг програмування, особливо під час роботи з різними заготовками. Крім того, працівники без знань програмування також можуть навчати роботів вручну. Smart Flex Effector був розроблений у тісній співпраці між Bosch Research і Bosch Rexroth.

Модуль Smart Flex Effector також можна налаштувати для роботи з різними роботами, оскільки він поєднується з відповідними контролерами через популярні інтерфейси. 

Компанія Bosch Rexroth базується у м. Лор-на-Майні в Німеччині. Компанія створена в результаті злиття 1 травня 2001 між Mannesmann Rexroth AG і бізнес-підрозділом компанії Robert Bosch GmbH і є дочірньою компанією Robert Bosch GmbH. Компанія Rexroth Bosch — лідер у галузі розробки та виробництва гідравліки, пневматики, електроприводів, систем керування та систем лінійних переміщень. 31 тисяча співробітників по всьому світу працюють у компанії (з них 22400 у філіях у Європі).
Фото: Bosch Rexroth