Компанія igus представила новий матеріал для кулькових підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 4 березня 2023

Компанія igus представила новий високоефективний полімерний матеріал під назвою xirodur MT180 для використання в радіальних кулькових підшипниках xiros, спеціально розроблених для таких застосувань, як лабораторне обладнання, рентгенівські роботи, біореактори та МРТ. Матеріал сертифікований на біосумісність, що відповідає найвищим стандартам, таким як USP Class VI та DIN EN ISO 10993. Використовуючи цей сертифікований матеріал, виробники можуть заощадити час і гроші на схваленні продукту, забезпечуючи безпечне та гігієнічне рішення для медичних технологій.

У медичних і фармацевтичних технологіях інженери все частіше замінюють металеві компоненти, такі як радіальні кулькопідшипники, аналогами з високоякісного полімеру. Перевага полягає в тому, що кулькопідшипники серії igus xiros працюють без змащення та не потребують обслуговування, залишаючись при цьому гігієнічними та ефективними. 

«Ми вкладаємо багато енергії в дослідження та розробки. Таким чином ми постачаємо на ринок матеріали, сертифіковані відповідно до найсуворіших стандартів у світі — матеріали, які виробники медичної техніки можуть використовувати без вагань, — прокоментував Маркус Семсрот, керівник бізнес-підрозділу полімерних кулькопідшипників xiros компанії igus. — Однією з наших останніх розробок є xirodur MT180, біосумісний матеріал, з якого виготовляються легкі, гігієнічні, немагнітні радіальні кулькові підшипники xiros».

Однорядні радіальні кулькові підшипники xiros, виготовлені з високоякісного пластику, відносяться до сімейства підшипників кочення. За бажанням кульки можуть бути виготовлені з нержавіючої сталі або скла. Це робить їх придатними для МРТ.

«Кулькопідшипники з xirodur MT180 підходять не тільки для біореакторів і МРТ, але також для протезів і ортезів, рентгенівських роботів, лабораторного обладнання та лікарняних ліжок», — сказав Ульф Хоттунг, менеджер медичних технологій igus

«Кулькопідшипники виготовлені з високоякісного пластику, тому вони не тільки стійкі до корозії та бруду, але також на 50% легші та дуже довговічні. Ми перевіряємо кожен наш кульковий підшипник у власній лабораторії», — додав Маркус Семсрот.

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, заснована в 1964 році Гюнтером Блазе в Кельні-Мюльхаймі. Перші двадцять років компанія постачала складні компоненти, що виготовляються з полімерів. У 1983 році Франк Блазе запатентував лінійку продукції Energy Chain Systems і почав випуск пластикових підшипників. Зараз компанія дає роботу 2950 співробітникам, має філії у 35 країнах світу та партнерські компанії у 80 країнах. Щорічно компанія випускає від 1500 до 2500 нових продуктів.
Фото: igus