Компанія Liebherr представила стенд для випробувань підшипників-гігантів

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 20 липня 2023

Компанія Liebherr представляє новий сучасний стенд для випробувань корінних підшипників для офшорних вітрових турбін. Таким чином Liebherr підкреслює свою прихильність до максимальної ефективності та надійності у виробництві чистої та сталої енергії. Корінні підшипники є серцем кожного ротора вітрових турбін. Вони відіграють ключову роль у ефективності всієї системи, тому повинні пройти ретельні випробування. Щоб переконатися, що корінні підшипники відповідають усім вимогам, компанія Liebherr-Components побудувала новий стенд для випробування корінних підшипників на своїй території в Біберах-на-Рісі (Німеччина). 

«Завдяки цьому випробувальному стенду ми знаходимося в авангарді технологій у вітроенергетичному секторі. Ми робимо вирішальний внесок у більш чисте та стійке енергопостачання», — пояснив Андреас Палмер, керівник відділу розробки та проектування поворотних підшипників. «З 2017 року ми вже тестуємо та перевіряємо корінні підшипники. Новий і більший стенд для випробування корінних підшипників дозволяє нам перевіряти підшипники діаметром до шести метрів і, таким чином, переходити в абсолютно нові виміри».

Інноваційний стенд для випробувань корінних підшипників має максимальну потужність електричного приводу 300 кВт і максимальну швидкість підшипників 15 об/хв. Це дозволяє йому витримувати вражаючу тестову вагу до 125 тонн. Стенд використовується для проведення різноманітних випробувань, включаючи функціональне тестування підшипника, перевірку системи змащування та ущільнення та ін. Частиною програми випробувань також є визначення загального терміну служби підшипника за певних умов експлуатації, а також теплового балансу підшипника для різних робочих точок. Тестове навантаження створюється пластинчастими вантажами або гідравлічними циліндрами, тоді як електродвигун обертає підшипники. «Щоб перевірити корінний підшипник, ми розраховуємо навантаження на цей підшипник протягом, скажімо, шести місяців. Потім основний підшипник запускається при перевантаженні, щоб імітувати навантаження, яким він піддається протягом 25-річного життєвого циклу», — пояснив Андреас Палмер. 

«З 2015 року ми постачаємо корінні підшипники для вітрових турбін Liebherr-Components. Завдяки нашому новому стенду ми зараз можемо випробувати корінний підшипник для турбіни потужністю 11 МВт», — додав Андреас Палмер.

Історія групи компаній Liebherr почалася з розробки першого поворотного баштового крана, що швидко монтується, в 1949 році. Цього ж року Ганс Лібхерр заснував машинобудівний завод у місті Кірхдорф-на-Іллері, де було організовано серійне виробництво нових кранів. На даний момент структура Liebherr охоплює одинадцять виробничих департаментів. Liebherr входить до найбільших світових виробників будівельної, перевалочної, гірничої та побутової техніки. Поряд із цим група компаній Liebherr представлена в багатьох інших галузях.
Фото: Liebherr