Концерн SKF отримав платинову медаль від EcoVadis

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 30 грудня 2022

Компанію SKF нагороджено платиновою медаллю від EcoVadis, одного з найбільш надійних у світі постачальників рейтингів сталого розвитку для використання в ланцюгах постачання. Уже третій рік поспіль SKF отримує платинову медаль і тепер входить до 1 відсотка найкращих компаній, оцінених EcoVadis. Крім того, SKF отримала рейтинг A-Climate Change від CDP, глобальної некомерційної організації, яка керує найбільшою в світі системою розкриття інформації про клімат і навколишнє середовище для компаній, міст, штатів і регіонів.

Магнус Розен, керівник відділу сталого розвитку SKF, сказав: «Ми пишаємося тим, що ми третій рік поспіль маємо платинову медаль EcoVadis, а також отримали рейтинг A-Climate Change від CDP, що дає нам змогу бути визнаними одними з найкращих ефективних компаній. Ці рейтинги підкреслюють прогрес, якого ми досягаємо на шляху досягнення нуля викидів до 2030 і 2050 років, а також нашу роботу з постачальниками, партнерами та клієнтами».

EcoVadis оцінює 21 критерій сталого розвитку за чотирма ключовими категоріями: навколишнє середовище, праця та права людини, етика та екологічні закупівлі. Рейтинги стійкості бізнесу базуються на міжнародних стандартах сталого розвитку, таких як Десять принципів Глобального договору ООН, конвенції Міжнародної організації праці (МОП), стандарти Глобальної ініціативи звітності (GRI) і стандарт ISO 26000. Рейтинги надають підтверджений аналіз ефективності та дієву дорожню карту постійного вдосконалення.

CDP Climate Change висвітлює картину розкриття інформації та екологічної ефективності компанії. Методологія оцінювання надає порівняльний набір даних на всьому ринку. Щоб отримати визнання лідера (A/A-), компанії повинні продемонструвати екологічне лідерство. 

SKF взяла на себе зобов’язання досягти чистого нульового статусу для всіх своїх операцій до 2030 року та мати ланцюжок постачання з чистими нульовими викидами парникових газів до 2050 року. 

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF