Метро під ключ від Siemens в Австралії

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 6 січня 2023

Siemens Mobility є системним інтегратором і надійним партнером для вчасної реалізації проекту Сіднейського метрополітену — аеропорту Західного Сіднея, нової лінії метро, яка обслуговуватиме маршрут між станцією Сент-Меріс, новим Міжнародним аеропортом Західного Сіднея та економічним хабом Західного Сіднея Аеротрополіс. Компанія уклала контракт на поставку 12 автоматизованих 3-вагонних поїздів метро без водія, спеціально побудованого депо, цифрової залізничної інфраструктури, включаючи сигналізацію, електрифікацію, телекомунікації та екранні двері на платформі, а також інтеграцію системи, тестування та введення в експлуатацію. Компанія також укладає 15-річний контракт на технічне обслуговування. Siemens Mobility виконує проект «під ключ» як член консорціуму Parklife Metro зі своїми партнерами Webbuild, RATP Dev, Siemens Financial Services і Plenary Group, усі участники з великим міжнародним досвідом реалізації інфраструктурних проектів. Частка контракту Siemens Mobility складає 900 мільйонів євро.

«Ми раді реалізувати цей важливий проект, щоб допомогти з'єднати громади та мандрівників із новим міжнародним аеропортом Західного Сіднея та регіоном, що розвивається. Цей проект забезпечить мешканцям Сіднея екологічно чистий транспорт із новими залізничними послугами, які запропонують швидкі, надійні подорожі без викидів CO2, — сказав Майкл Пітер, генеральний директор Siemens Mobility. — Ми надамо повний набір наших новітніх цифрових технологій, платформ і рішень. Наші програми для управління цифровими активами Railigent X забезпечать найвищу надійність і доступність активів».

Проект «Сіднейське метро — Західний аеропорт Сіднея» є важливою віхою для Siemens Mobility в Австралії, першим проектом «під ключ» і першим державно-приватним партнерством. Очікується, що новий аеропорт обслуговуватиме 10 мільйонів пасажирів до початку 2030-х років і стане першим цілодобовим аеропортом Сіднея. Залізничне сполучення забезпечить доступ до нового економічного хабу Західного Сіднея Аеротрополіс, який створить приблизно 200 000 нових робочих місць, надаючи вагомий економічний стимул для економіки Західного Сіднея, Нового Південного Уельсу та національних економік.

Фото: planning.nsw.gov.au