Надійні підшипники Timken для нового Форда Блискавки

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 9 січня 2023

Компанія Timken оголосила про те, що її комплектні ступичні підшипники встановлюватимуться на F-150 Lightning виробництва компанії Ford Motor Company, це перший електричний пікап малої вантажопідйомності масового виробництва, що з'явився на ринку.

«Клієнти звертаються до нас як до надійного технічного постачальника, розраховуючи на наш досвід розробки підшипників, який допомагає покращити та диференціювати характеристики продукту, — сказав Андреас Релльген, виконавчий віце-президент Timken, президент підрозділу Engineered Bearings. — Ми тісно співпрацювали з командою Ford, щоб вирішувати проблеми та підтримувати високі стандарти безпеки та продуктивності Ford».

Компанія Timken підтримує Ford у їхньому прагненні представити на ринку своє бачення інноваційних продуктів та технологічних процесів у галузі електромобілів. Компанія Timken вже багато років працює над удосконаленими конструкціями для електромобілів, розвиваючи свої технології для створення рішень, які легші, менші за розміром і економічні, але при цьому здатні задовольнити унікальні вимоги до надійності електромобілів, включаючи вимоги до більш високого моменту, що крутить, і навантаження. Індивідуальні рішення підшипників Timken допомагають таким виробникам, як Ford, переходити на виробництво електромобілів без необхідності переосмислення всього ланцюжка постачання.

Timken підтримує давні відносини з Ford, починаючи з виробництва моделі T у 1908 році. Компанія Timken почала постачати ступичні підшипники для F-150 Lightning у квітні 2022 року. Ford також використовує підшипники Timken у своїх позашляховиках Expedition та Lincoln Navigator, а також в інших версіях F-150.

Timken — це провідна компанія з виробництва конічних роликових підшипників, сферичних, циліндричних, кулькових підшипників, підшипників ковзання, мініатюрних підшипників, прецизійних підшипників і підшипників в корпусних вузлах, комплектуючих для передачі механічної потужності. Компанія пропонує і технічні послуги по відновленню та ремонту підшипників і силових систем. Історія компанії почалася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де в 1899 році каретний майстер Генрі Тімкен запатентував конічний роликовий підшипник і разом з двома синами заснував компанію The Timken Roller Bearing and Axle Company. Зараз компанія представляє ряд потужних брендів: Timken®, Bii®, Carlisle®, Drives®, Fafnir®, Interlube®, Philadelphia Gear® і Standard Machine®. Компанія впевнено почувається на ринках сільгосптехніки, автомобільної промисловості, авіакосмічної та оборонної промисловості, енергетики, металургії та залізничного транспорту. Компанія нараховує понад 17 тисяч співробітників в 42 країнах світу.
Фото: Ford.com