Ningbo Rail Transit обирає SKF

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 25 серпня 2023

Одна з найновіших у світі міських залізничних мереж у місті Нінбо в Китаї покращує надійність і довговічність свого транспортного парку за допомогою підшипників, мастильних матеріалів та інноваційної технології бездротового моніторингу стану від SKF.

Компанія Ningbo Rail Transit подовжила термін служби відремонтованих підшипників у 8 вагонах з 800 000 до 1 млн км. Цей проект є першим комерційним застосуванням бездротової системи моніторингу стану Insight Metro SKF, яка була розроблена в Китаї спеціально для потреб вітчизняного залізничного сектору.

Insight Metro — це автономний пристрій моніторингу стану, що працює від батареї, який може записувати дані про швидкість, температуру та вібрацію з окремих підшипників, а потім передавати ці дані в хмарне сховище SKF за допомогою захищеного підключення до мобільної мережі. Пристрої працюють автономно протягом шести місяців і можуть заряджатися на місці за потреби за допомогою технології бездротової зарядки.

Компанія Ningbo Rail Transit розгорнула 96 одиниць Insight Metro в парку транспорту, що нараховує 200 поїздів, які курсують зі сходу на захід через місто. Нові блоки будуть встановлені на підшипниках з великим пробігом у вузлах осі, забезпечуючи раннє попередження про будь-які ознаки зносу або пошкодження. Пристрої періодично надсилають знімки робочих даних до сервісного центру віддаленої діагностики SKF, де експерти-аналітики застосовують передові алгоритми для отримання інформації про стан і продуктивність підшипників. Команди технічного обслуговування Ningbo Rail Transit отримують щомісячний звіт про стан підшипників, а також сповіщення в режимі реального часу, якщо потрібне більш термінове втручання.

«Разом із передовою технологією підшипників і мастильними матеріалами SKF система Insight Metro допомагає Ningbo Rail Transit досягти своїх цілей щодо підвищення надійності та доступності та зниження експлуатаційних витрат», — сказав Хауер Фан, менеджер з розробки технологій моніторингу стану в SKF.

Метро в Нінбо (провінція Чжецзян, Китай), обслуговує близько десяти мільйонів людей у великому портовому місті та прилеглих районах. Будівництво мережі з восьми ліній почалося в 2009 році, яке планують завершити до 2026 року. Лінія 1, де розгорнуто нове обладнання SKF, працює з 2014 року.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF