NSK обрано для дослідницького проекту з вітроенергетики в Японії

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 12 червня 2023

Компанію NSK було обрано для участі у великому дослідницькому проекті, який фінансується Організацією з розвитку нових енергетичних і промислових технологій (NEDO) уряду Японії. Проект спрямований на дослідження, які забезпечать швидке широкомасштабне розгортання плавучих офшорних вітрових електростанцій в Японії.

В проекті беруть участь концерн NSK, Університет Кюсю (відділ багатомасштабних досліджень офшорної вітрової енергії), корпорація Toshiba Energy Systems і корпорація Hitachi Zosen. Керувати проектом буде професор Таканорі Утіда з Університету Кюсю. Виконуватимуться дослідження та розробка технології оцінки ефекту сліду від морської вітрової турбіни з використанням великої аеродинамічної труби в Університеті Кюсю.

Уряд Японії поставив за мету досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року, і очікується, що офшорна плавуча вітрова електростанція буде важливим кроком на шляху до цієї мети. На великих морських вітрових електростанціях, що складаються з багатьох вітряних турбін, це явище викликає такі негативні ефекти, як збільшення турбулентності та зменшення кількості електроенергії, виробленої вітровими турбінами, а також збільшення навантаження, що діє на вітрову турбіну.

Для якнайшвидшого та ефективного створення великомасштабних офшорних вітрових електростанцій у Японії важливим питанням є розробка технології для точного розуміння та точного прогнозування наслідків ефекту сліду, а також створення інноваційних оптимальних методів проектування офшорних ферм у географічному контексті Японії.

Завдяки дослідженням у цьому проекті NSK прагне підвищити надійність підшипників для вітрових турбін, вивчаючи характеристики змін навантаження, що діють на вітрові турбіни.

Японська корпорація NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha), лідер з виробництва підшипників та інших деталей машин, застосовує технології, розроблені протягом столітньої історії компанії. За даними 2015 року група NSK Group налічує 31 тисячу співробітників, 213 підприємств та представництв у 30 країнах світу та виробляє 2,2 мільярди підшипників на рік. За даними на березень 2016 року, оборот NSK склав 975 мільярдів ієн. У 1963 році відкрилася перша філія NSK у Європі: у німецькому місті Дюссельдорф. У 1976 році запущено перший європейський завод у Петерлі (Великобританія). NSK Europe налічує 3500 працівників.
Фото: NSK