NSK розробляє конічні роликові підшипники нового покоління

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 5 березня 2024

Компанія NSK Ltd. розробила конічні роликові підшипники наступного покоління з високою навантажувальною здатністю для вітряних турбін. Нові підшипники ідеально підходять для зменшення витрат на будівництво та технічне обслуговування вітрових турбін.

Цей продукт був обраний для використання в коробках передач офшорних вітрових турбін класу 15 МВт провідним європейським виробником вітряних турбін, масове виробництво та поставка розпочнеться уже в цьому році. Постачання підшипників на китайський ринок також планується розпочати у 2024 році. Група NSK до 2026 року планує досягти річного обсягу продажів нових підшипників на суму 4 мільярди ієн.

Нові підшипники мають особливості: підвищену надійність і довший термін служби завдяки більшій вантажопідйомності. Форма ролика була оптимізована за допомогою чисельного моделювання та технологій виробництва NSK, що призвело до збільшення навантажувальної здатності приблизно на 25% у порівнянні зі стандартною моделлю. Оптимізована форма роликів зменшує та вирівнює тиск на поверхню контакту між роликами та внутрішнім і зовнішнім кільцями. Вища вантажопідйомність також дозволяє зменшити вагу приблизно на 30% порівняно зі звичайним продуктом.

Японська корпорація NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha), лідер з виробництва підшипників та інших деталей машин, застосовує технології, розроблені протягом столітньої історії компанії. За даними 2015 року група NSK Group налічує 31 тисячу співробітників, 213 підприємств та представництв у 30 країнах світу та виробляє 2,2 мільярди підшипників на рік. За даними на березень 2016 року, оборот NSK склав 975 мільярдів ієн. У 1963 році відкрилася перша філія NSK у Європі: у німецькому місті Дюссельдорф. У 1976 році запущено перший європейський завод у Петерлі (Великобританія). NSK Europe налічує 3500 працівників.
Фото: NSK