NSK розробляє нову технологію для лінійних напрямних

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 12 липня 2023

Компанія NSK, світовий лідер-виробник підшипників, розробила технологію надплавного руху для підвищення продуктивності лінійних напрямних NSK, які широко використовуються в промисловому обладнанні. Ця технологія забезпечує стабільний динамічний профіль тертя, ідеальний для високоточного контрольно-вимірювального обладнання. 

Лінійні напрямні цінуються за низьке тертя та плавний рух. Лінійні напрямні NSK серії NH/NS були запущені в 2014 році і сьогодні використовуються в різноманітних застосуваннях, таких як виробниче обладнання для напівпровідників і РК-дисплеїв, автомобільне виробниче обладнання, конвеєрні роботи та верстати.

Істотною причиною мікрозаїдань лінійних напрямних є зіткнення кульок одна з одною на вигнутих ділянках шляху кульок. Розробники NSK оптимізували конструкцію та включили пружні елементи кочення в спеціальну конфігурацію, щоб запобігти збільшенню тертя через контакт між кульками і досягти надзвичайно плавного руху. Лінійні напрямні NSK із технологією надплавного руху значною мірою усувають мікрозаїдання та мають покращені робочі характеристики, сприяючи покращеній точності обладнання за рахунок плавного руху без перепадів швидкості подачі. Опція надзвичайно плавного руху тепер доступна для лінійних напрямних серії NH/NS загального призначення — NH 15, 20, 25 NS 15, 20, 25, 30. Забезпечується сумісність із широким спектром опцій, таких як блок змащення NSK K1-L.

Корпорація NSK прагне до 2026 року досягти річного обсягу продажів продукції з новою технологією на суму в 500 мільйонів ієн.

Японська корпорація NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha), лідер з виробництва підшипників та інших деталей машин, застосовує технології, розроблені протягом столітньої історії компанії. За даними 2015 року група NSK Group налічує 31 тисячу співробітників, 213 підприємств та представництв у 30 країнах світу та виробляє 2,2 мільярди підшипників на рік. За даними на березень 2016 року, оборот NSK склав 975 мільярдів ієн. У 1963 році відкрилася перша філія NSK у Європі: у німецькому місті Дюссельдорф. У 1976 році запущено перший європейський завод у Петерлі (Великобританія). NSK Europe налічує 3500 працівників.
Фото: NSK