NSK розробляє привод для коботів

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 14 лютого 2024

У рамках прагнення широко запроваджувати роботів, які працюють пліч-о-пліч з людьми, на робочі місця, команда експертів-розробників компанії NSK винайшла новий спосіб покращити мобільність коботів, розробивши привод NSK Active Caster. Цей інноваційний всенаправлений моторизований привод, який готовий до використання в різноманітних моделях коботів і обслуговуючих роботів, незабаром може прийти на допомогу країнам, які стикаються зі старінням населення та нестачею робочої сили.
Колісний блок з приводом NSK Active Caster підходить для використання в безпосередній близькості від людей. Сервісні роботи, які взаємодіють з людьми, — це дуже нова галузь, яка приносить прямі переваги низці галузей промисловості, зокрема логістиці та медицині.

Лікарні та заклади догляду, наприклад, вимагають від працівників своєчасного виконання багатьох фізично важких завдань, щоб допомогти пацієнтам одужати. Тут приводи Active Caster можуть допомогти, автоматизуючи медичні візки, транспортуючи медичне приладдя, переміщуючи каталки та зменшуючи загальне робоче навантаження на персонал. Приводи Active Caster автоматизують повторювані та ручні завдання, що дозволить людям зосередитися на більш цінній робочій діяльності.

Потенційні застосування існують у сфері допомоги людям з обмеженою мобільністю. Тут Active Caster може стати елементом спеціальної валізи, щоб людям було простіше подорожувати, або рухомого візка, який виконує функцію ходунків і допомагає переносити речі по дому. Програмовані ходунки можуть рухатися в сторону і повертатися, коли це зручно, надаючи користувачеві більше простору, коли він сідає, не турбуючись про те, щоб тримати їх у межах досяжності.

В даний час NSK Active Caster проходить повторні робочі випробування на різних поверхнях, такі як нерівна підлога, килими, нерівності та схили. Команда хоче переконатися, що продукт може полегшити рух у всіх напрямках, переносити важкі вантажі та долати схили найскладнішої місцевості. Блоки оснащені двома двигунами на колесо та керують кермом і рухом. Інженери-розробники компанії продовжуватимуть вдосконалювати конструкцію, застосовуючи сильні сторони NSK у технології підшипників і змащування.

NSK виробляє підшипники більше 100 років, що допомагає компанії підтримувати тісні зв’язки з передовими галузями, такими як розробка коботів та сервісних роботів. 

Японська корпорація NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha), лідер з виробництва підшипників та інших деталей машин, застосовує технології, розроблені протягом столітньої історії компанії. За даними 2015 року група NSK Group налічує 31 тисячу співробітників, 213 підприємств та представництв у 30 країнах світу та виробляє 2,2 мільярди підшипників на рік. За даними на березень 2016 року, оборот NSK склав 975 мільярдів ієн. У 1963 році відкрилася перша філія NSK у Європі: у німецькому місті Дюссельдорф. У 1976 році запущено перший європейський завод у Петерлі (Великобританія). NSK Europe налічує 3500 працівників.
Фото: NSK