NTN надає дані про підшипники інноваційній програмній платформі

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 31 березня 2024

Корпорація NTN нещодавно почала надавати дані про підшипники для використання у Romax — програмному забезпеченні для підтримки проектування коробок передач, розробленому підрозділом Manufacturing Intelligence компанії Hexagon (штаб-квартира у Швеції), світового лідера в розробці рішень цифрової реальності, які поєднують датчики, програмне забезпечення та технологію автономного керування. Цей крок дозволить підвищити ефективність моделювання та дизайну та скоротити час розробки.

Romax — це програмне забезпечення для підтримки проектування, що спеціалізується на коробках передач і використовується при проектуванні та розробці силових агрегатів у багатьох галузях, включаючи автомобілі, будівельну техніку, роботів і вітряні турбіни. Програмне забезпечення полегшує виконання високошвидкісного аналізу та моделювання. ПЗ також дозволяє замовникам отримувати дані аналізу міцності, втоми, енергоефективності, вібрації та шуму на ранніх стадіях проектування, що скорочує час розробки. На додаток до детального аналізу типових передач і підшипників також доступний детальний аналіз усієї системи, включаючи двигун, тому це програмне забезпечення використовується фахівцями, відповідальними за проектування, розробку та CAE.

У відповідь на запити від клієнтів з усього світу щодо полегшення вибору підшипників NTN корпорація вирішила надати дані про власні підшипники для використання цією програмною платформою. NTN пропонує приблизно 6000 типів підшипників, включаючи радіальні кулькові підшипники, радіально-упорні кулькові підшипники та конічні роликові підшипники. 

Корпорація NTN, заснована в 1918 році, є одним із найбільших виробників підшипників у Японії, поступаючись лише одному конкуренту — NSK Limited. Група NTN-SNR щорічно виробляє близько 100 мільйонів конічних роликопідшипників, пропонує повний асортимент підшипників метричних та дюймових розмірів із виробничих майданчиків у Європі та Японії. Щорічний оборот корпорації становить майже 5 мільярдів євро. У компанії працюють 23 000 осіб у філіях та представництвах по всьому світу. У Європі дочірня компанія NTN Europe працює на всіх промислових, автомобільних та аерокосмічних ринках. NTN Europe має науково-дослідний центр і 15 виробничих майданчиків у Європі, де працюють близько 6500 співробітників. На кінець березня 2022 року річний оборот NTN Europe склав 1,1 мільярда євро.
Фото: NTN