NTN представляє найменший у світі гідродинамічний підшипник

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 23 листопада 2023

Корпорація NTN розробила надзвичайно маленький гідродинамічний підшипник BEARPHITE з внутрішнім діаметром 0,6 мм. З поширенням системи мобільного зв’язку 5-го покоління (далі – 5G) розроблений продукт значною мірою сприятиме покращенню безшумності та тривалому терміну служби двигунів мікровентиляторів для невеликих мобільних пристроїв, які стають дедалі швидшими та мають більшу місткість.

BEARPHITE — це гідродинамічний підшипник, у якому використовується власна технологія точної обробки NTN для створення гідродинамічних натискних канавок на підшипниках, просочених маслом, і утворює масляну плівку по всьому колу зазору підшипника, що робить його легким, компактним, безшумним і з високою швидкістю обертання. 

У міжнародній галузі телекомунікаційного обладнання, яка розширюється з поширенням 5G, розмір високошвидкісних і високоємних мобільних пристроїв, таких як ігрові смартфони, і маршрутизатори Wi-Fi, стає все меншим, вони стають ще тоншими. 

Підшипник BEARPHITE із внутрішнім діаметром 0,6 мм забезпечує високу надійність роботи завдяки оптимізації конструкції натискних канавок, які створюють високий тиск масляної плівки, незважаючи на свій невеликий розмір. 

NTN просуває новинку як оптимальний підшипник для двигунів мікровентиляторів невеликих мобільних пристроїв, таких як високопродуктивні смартфони, маршрутизатори Wi-Fi та інші інноваційні продукти.

Корпорація NTN, заснована в 1918 році, є одним із найбільших виробників підшипників у Японії, поступаючись лише одному конкуренту — NSK Limited. Група NTN-SNR щорічно виробляє близько 100 мільйонів конічних роликопідшипників, пропонує повний асортимент підшипників метричних та дюймових розмірів із виробничих майданчиків у Європі та Японії. Щорічний оборот корпорації становить майже 5 мільярдів євро. У компанії працюють 23 000 осіб у філіях та представництвах по всьому світу. У Європі дочірня компанія NTN Europe працює на всіх промислових, автомобільних та аерокосмічних ринках. NTN Europe має науково-дослідний центр і 15 виробничих майданчиків у Європі, де працюють близько 6500 співробітників. На кінець березня 2022 року річний оборот NTN Europe склав 1,1 мільярда євро.
Фото: NTN