Підшипник NTN виборов престижну нагороду

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 13 листопада 2023

Корпорація NTN отримала нагороду «Інноваційний компонент обладнання і роботів» (Machinery & Robot Component Award) в рамках премії за інноваційні компоненти CHO MONODZUKURI Innovative Parts and Components Award 2023, організованої японською асоціацією MONODZUKURI Nippon та Nikkan Kogyo Shimbun, Ltd, за підшипник кочення з вбудованим датчиком Talking Bearing™.

Нагороджений продукт інтегрує електронну схему, включаючи датчики, блоки генерації електроенергії та бездротові пристрої, у підшипник і бездротово передає інформацію про температуру, вібрацію та швидкість обертання. Серед переваг нового продукту: сумісність зі стандартними підшипниками за рахунок включення датчиків, блоків генерації електроенергії та бездротових пристроїв у стандартні підшипники без зміни розмірів і вантажопідйомності, розширений моніторинг стану та діагностика аномалій, для живлення та передачі даних не потрібні дроти, виріб легко монтувати.

Підшипник з інтегрованим датчиком Talking Bearing™ дозволяє забезпечити раннє виявлення несправностей підшипників і периферійних компонентів, а також сприяє покращенню швидкості роботи та продуктивності обладнання. Крім того, перша в галузі конструкція, яка включає датчики в стандартні підшипники, дозволяє додати функцію моніторингу стану без зміни конструкції, завдяки власній технології намагнічування NTN. Таким чином, нагороджений підшипник може застосовуватися в широкому діапазоні промислового обладнання. 

MONODZUKURI. Nippon. Conference — японська асоціація, створена в 2007 році з метою розвитку та зміцнення обробної промисловості. В асоціацію входять близько 2 000 членів, переважно це виробничі компанії. Мета асоціації —  працювати над створенням потужної основи для успішного розвитку промислового сектору Японії.

Корпорація NTN, заснована в 1918 році, є одним із найбільших виробників підшипників у Японії, поступаючись лише одному конкуренту — NSK Limited. Група NTN-SNR щорічно виробляє близько 100 мільйонів конічних роликопідшипників, пропонує повний асортимент підшипників метричних та дюймових розмірів із виробничих майданчиків у Європі та Японії. Щорічний оборот корпорації становить майже 5 мільярдів євро. У компанії працюють 23 000 осіб у філіях та представництвах по всьому світу. У Європі дочірня компанія NTN Europe працює на всіх промислових, автомобільних та аерокосмічних ринках. NTN Europe має науково-дослідний центр і 15 виробничих майданчиків у Європі, де працюють близько 6500 співробітників. На кінець березня 2022 року річний оборот NTN Europe склав 1,1 мільярда євро.
Фото: NTNGlobal