Підшипники JTEKT: інновації та екологічність

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 28 липня 2023

Бренд JTEKT Bearings, раніше відомий як Koyo Bearings, має довгу історію розробки гібридних керамічних підшипників для різних застосувань в особливих середовищах, компанія була першою компанією, яка впровадила такі підшипники в масове виробництво більше 30 років тому. JTEKT представляє немагнітний гібридний керамічний підшипник, який використовується в апаратах МРТ, зокрема.

Якщо стандартні підшипники з використанням підшипникової сталі з високим вмістом вуглецю використовуватимуться в апаратах МРТ, це може призвести до порушення магнітного поля (що впливає на процес сканування), а також до коливань обертового моменту підшипника (що впливає на плавне обертання сканера). Хоча берилієва мідь широко використовується як немагнітний матеріал, останніми роками її використання зменшилося через вміст у ній берилію, який є шкідливою для навколишнього середовища речовиною.

JTEKT пропонує використовувати гібридні керамічні підшипники, в яких використовуються кільця підшипників з немагнітної нержавіючої сталі та тіла кочення з керамічних матеріалів.

Окрім застосування в пристроях МРТ, немагнітні гібридні керамічні підшипники JTEKT також використовуються в інших галузях із подібними високими вимогами, наприклад: застосування, пов’язане з надпровідністю та обладнання для виробництва напівпровідників.
З 1 квітня 2022 року Koyo Bearings офіційно змінено на JTEKT Bearings. Компанія, її загальна структура, продукти та послуги залишаться незмінними. Клієнти завжди можуть розраховувати на безперебійне якісне обслуговування та високу якість підшипникової продукції.

Японська корпорація JTEKT Corporation створена шляхом злиття компаній з багаторічною історією Koyo Seiko та Toyoda Machine Works у 2005 році. Технологічний лідер індустрії підшипників зараз налічує понад 49 тисяч співробітників по всьому світу. Корпорація працює під девізом "Ми створюємо найкраще майбутнє", розробляючи інноваційну продукцію нового покоління для автомобільної та інших галузей промисловості.
JTEKT пропонує широкий спектр продукції, починаючи з підшипників найбільших розмірів і закінчуючи прецизійними підшипниками із внутрішнім міліметровим діаметром. Компанія виробляє гібридні керамічні підшипники, а також підшипники, що застосовуються у важких екологічних умовах експлуатації. JTEKT Corporation представляє відому марку підшипників Koyo (тепер JTEKT Bearings), які застосовуються у вітровій енергетиці, у виробництві залізничного транспорту, сталеливарній промисловості, аерокосмічній промисловості.
Фото: JTEKT Bearings