Підшипники SKF підкоряють Мексику

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 12 жовтня 2023

Концерн SKF відкрив свій новий завод у Монтерреї (Мексика), інвестувавши у будівництво заводу 700 мільйонів шведських крон. Новий проект сприятиме стратегічному розвитку SKF в Північній і Південній Америці та задовольнить потреби клієнтів, повязані зі збільшенням уваги до електромобілів. Ці інвестиції також є важливим кроком у процесі розбудови портфоліо SKF Automotive у бік сегментів трансмісії електромобілів і комерційних автомобілів.

На четвертому заводі SKF у Мексиці розроблятимуться та виготовлятимуться кулькопідшипники з глибокою канавкою для виробників автомобілів у Північній Америці, а також конічні роликові підшипники для промислових споживачів, наприклад, для сільськогосподарського ринку, для комерційних транспортних засобів. 

Рікард Густафсон, президент і головний виконавчий директор SKF, сказав: «З огляду на понад 100 років присутності в Мексиці, справжня радість бачити, як відкривається наш новий завод. Інвестиції в інженерні та виробничі потужності у стратегічно розташованому Монтерреї зроблять нас сильнішими, а також підвищать нашу конкурентоспроможність на американському континенті».

Керстін Енокссон, президент SKF Automotive, сказала: «Ці інвестиції ще більше зміцнюють наші пропозиції в рамках портфоліо стратегічно важливих електричних приводів, як для легкових, так і комерційних транспортних засобів, а також наші можливості забезпечення доставки та регіональні можливості в Північній Америці. Цей проект зміцнить нашу позицію як глобального провідного постачальника на ринках електричних і комерційних автомобілів».

Джон Шмідт, президент SKF Americas прокоментував: «Регіоналізація є важливою частиною нашої стратегії, і новий завод стане потужною регіональною базою для розвитку та виробництва підшипникової продукції, а також зміцнить ланцюжок створення вартості в Північній Америці».

Очікується, що підшипниковий завод у Монтерреї створить близько 1200 робочих місць після початку роботи на повну потужність.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF