Підшипники Thordon встановлені на морській платформі ADNOC

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 17 листопада 2022

Компанія Thordon Bearings повідомила, що її підшипники з еластомерного полімеру були встановлені на свердловинних насосах на морській нафтовій платформі, якою керує Національна нафтова компанія Абу-Дабі (ADNOC).

П’ять триступеневих насосів KSB із змішаним потоком були модернізовані підшипниками для насосів Thordon. Встановлено 13 підшипників SXL, 4 композитні підшипники Composite та 1 підшипник дросельної заслінки SXL — замість оригінальних компонентів із карбіду кремнію.

Дубайська інженерна фірма Ocean Power International (OPI), авторизований дистриб’ютор Thordon на Близькому Сході, отримала повний обсяг продукції безпосередньо з заводу Thordon у Берлінгтоні (Канада) через чотири тижні після розміщення замовлення.

«Проблема з підшипниками з карбіду кремнію полягає в тому, що вони є крихкими, що означає ризик відколювання та виходу з ладу. Вони не такі надійні, і їх дуже дорого замінити», — сказав Рафід Куреші, керуючий директор OPI.

«Для порівняння, підшипники Thordon SXL і Composite вирішують проблеми з ціною та часом виготовлення, вони дуже довговічні, а також більш екологічні, оскільки не потребують мастила чи консистентного мастила», — додав він.

Підшипники Thordon були доставлені вчасно, що дозволило KSB, виробнику оригінального обладнання (OEM), швидко виконати роботи з модернізації та ввести насоси в експлуатацію без будь-яких простоїв бурової установки замовника.

Наразі KSB на всі п’ять насосів замовника установила нові підшипники Thordon, модернізація останнього з насосів була завершена в серпні 2022 року. Протягом останніх 10 років компанія поступово переводить насоси власного виробництва на полімерні підшипники Thordon.

Міхал Беліна, інженер-механік KSB, прокоментував: «Технічні та інженерні характеристики підшипників відповідають сучасним вимогам і перевершують усі сподівання. У порівнянні з підшипниками з карбіду кремнію, які зазвичай використовується в таких вертикальних насосах, продукція Thordon є не тільки більш економічною, але й легкою в обслуговуванні. Ці підшипники демонструють відмінну стійкість до зносу, навіть після кількох років експлуатації підшипники мають правильні зазори. Ми дуже задоволені цим продуктом, і наші основні заводи в Німеччині тепер встановлюють підшипники Thordon на наші насоси».

Як виробник насосів, KSB має контракт з ADNOC на обслуговування і капітальний ремонт насосів, пояснив Анупам Пол, менеджер із продажу у регіоні Перської затоки, OPI:

«Коли насоси демонтовані та надходять на ремонт і модернізацію, у KSB є лише 10-14 днів, щоб виконати роботи. У нас добрі стосунки з компанією та величезний асортимент продукції Thordon на складі, щоб задовільнити будь-яку потребу клієнтів».

Враховуючи успішну співпрацю з Thordon Bearings з 2011 року, Куреші зазначив, що в майбутньому компанія ADNOC продовжуватиме використовувати підшипники Thordon у всіх сумісних насосах, встановлених на її платформах.

Thordon Bearings Inc., канадська сімейна інженерна компанія, що входить до групи Thomson-Gordon Group, володіє заводом з переробки полімерів у м. Берлінгтон (Онтаріо, Канада). Компанія виробляє підшипники з водяним мастилом для суднобудування та машинобудування, сертифікована за ISO 9001:2008. Компанія має представництва у 70 країнах світу.
Фото: ADNOC