Підшипники ZYS підкорюють космос

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 9 грудня 2022

О 23:08 29 листопада (за пекінським часом) Фей Цзюньлун, Ден Цінмін та Чжан Лу підняли космічний корабель Шеньчжоу-15 у рамках десятого пілотованого польоту китайської пілотованої космічної програми. Після успішного запуску Шеньчжоу-15 спеціальні підшипники та ключові продукти, що підтримуються ZYS, витримали випробування та продовжили роботу на космічному кораблі у стабільному та надійному робочому стані.

Пройшло 30 років з того часу, як у 1992 році Китай вперше запустив свою пілотовану космічну програму. З розвитком аерокосмічної промисловості Китаю фахівці ZYS розробили перший підшипник супутникової антени, перший підшипник для метеорологічного супутника, перший підшипник із твердим мастилом та ін.

Протягом багатьох років ZYS розробляє спеціальні підшипники, компоненти підшипників та продукти для аерокосмонавтики Китаю, включаючи аерокосмічні кораблі, супутники, ракети-носії.

ZYS створила компоненти для ракетних двигунів, такі як високошвидкісні кулькопідшипники з триточковим контактом для важких навантажень, низькотемпературні та високошвидкісні підшипники турбінного насоса.

ZYS створила ряд високоточних малошумних самозмащувальних підшипників і вузлів для двигуна, електроуправління та інших систем приводу пілотованого космічного корабля, що забезпечують надійну та стабільну роботу ряду важливих обертальних механізмів пілотованого космічного корабля під час польоту.

Корозійностійкий підшипник для поновлюваної системи контролю довкілля та життєзабезпечення надійно працює у кислому розчині.

Механізм з підшипниковим вузлом, що обертається, автоматично регулює сонячні панелі.

ZYS тісно співпрацює з багатьма науково-дослідними інститутами аерокосмонавтики. Вклад ZYS був відзначений Комісією з науки, технологій та промисловості для національної оборони, Міністерством загальних озброєнь та Управлінням пілотованих космічних кораблів Китаю.

Luoyang Bearing Research Institute Co., Ltd. (ZYS) є високотехнологічним підприємством, яке спеціалізується на розробці високотехнологічних, точних, передових, унікальних, нестандартних підшипникових виробів для ключових вузлів у різних галузях. Попередник компанії, науково-дослідний інститут підшипників у м. Лоян (провінція Хенань), був заснований у 1958 році. Це єдиний комплексний дослідницький інститут державного рівня у підшипниковій промисловості Китаю. 1999 року компанія увійшла до складу China National Machinery Industry Group Co., Ltd.