Просто, інноваційно і дешево з igus

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 24 квітня 2023

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, представила нові продукти на виставці Hannover Messe 2023.
Недорогий робот, який керується за допомогою VR-гарнітури. Запасні частини визначаються та замовляються за лічені секунди за допомогою ШІ на смартфоні. Мобільний додаток, який миттєво визначає потенційні застосування деталей екскаватора, які не потребують мастила. igus запускає вибір цифрових інструментів у 2023 році, а також продукти та послуги, які прості у використанні та дешевші. 

Відвідувачі Hannover Messe 2023 випробували нові можливості віртуального світу на виставковому стенді igus, де вони використовували окуляри віртуальної реальності та керували роботизованою рукою у віртуальній реальності. Поруч із ними працював робот, який віддзеркалював їхні точні рухи. Таким чином, було побудовано міст між віртуальною реальністю та реальністю, демонструючи можливості майбутнього в так званому iguverse (метавсесвіт igus metaverse).

«Можливості віртуальної реальності для проектування абсолютно захоплюючі. Ми хочемо бути частиною цієї технології з самого початку, — прокоментував генеральний директор igus Френк Блазе. — Ми хочемо розробити нові рішення, які зможуть легко використовувати навіть невеликі компанії з обмеженим бюджетом».

igus планує зробити iguverse відкритою платформою у майбутньому, тоді компанії зможуть отримати користь від цієї платформи, якою повністю керує igus, без жодних витрат на розробку. Також новинкою 2023 року став хмарний додаток під назвою igusGO. Користувач фотографує автомобіль, наприклад, екскаватор, і штучний інтелект аналізує, де деталі від igus, що не потребують мастил, можна використовувати рентабельно.

Асортимент недорогої робототехніки igus, призначеної для сприяння автоматизації малих і середніх підприємств, також зростає. Новий кобот ReBeL KID буде доступний із травня 2023 року лише за 3999 євро та має опціональне голосове керування. Онлайн-маркетплейс RBTX демонструє понад 350 проектів автоматизації, усі з яких можна використовувати для подібних програм. Дев’яносто вісім відсотків цих комплексних рішень уже доступні за ціною від 1974 до 12 000 євро. На додаток до недорогої робототехніки, igus розширює асортимент продукції зі смарт-пластиків. Це стандартні компоненти, такі як енергетичні ланцюги та підшипники ковзання, які оснащені датчиками та інтегровані в мережі IoT. Це дозволяє малим і середнім підприємствам впроваджувати тренди Індустрії 4.0, такі як моніторинг стану та прогнозне технічне обслуговування.

За останні кілька років було багато проблем, але igus продовжує розвиватися. Маючи понад 188 000 клієнтів, igus має близько 5 000 співробітників у 31 філії по всьому світу. У 2022 році річний обсяг продажів вперше перевищив 1 мільярд євро. Тепер поставлено наступну мету; до 2030 року igus прагне отримати мільйон активних клієнтів.

Багато онлайн-інструментів допомагають інженерам розраховувати термін служби продуктів igus, надаючи надійне та стійке рішення. Блазе додав: «Незалежно від того, чи потрібен інженеру крихітний підшипник чи найбільший у світі полімерний енергетичний ланцюг, термін служби можна розрахувати онлайн».

Одним із останніх екологічних досягнень є нова система, розроблена igus, яка використовує відпрацьовану охолоджуючу воду з машин для лиття під тиском для опалення фабрики.
«Ми зменшимо споживання газу до нуля в майбутньому», — пояснив Блазе. Це корисно не лише для навколишнього середовища, але й для фінансів у часи зростання цін на електроенергію. 

З 2019 року клієнти компанії збирають і переробляють будь-які енергетичні ланцюги, які не використовуються, в обмін на кредитні ваучери. Онлайн-платформа Chainge тепер охоплює всі технічні пластики, від поліаміду до PEEK. Велосипед igus, виготовлений із перероблених океанських відходів (рибальських сіток), також заплановано на серпень для комерційного запуску.

«Наше зростання має бути пов’язане зі сталим використанням ресурсів. Креативність і енергія моїх колег вражають, мотивують і надихають мене. Це люди майбутнього», — сказав Блазе.

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, заснована в 1964 році Гюнтером Блазе в Кельні-Мюльхаймі. Перші двадцять років компанія постачала складні компоненти, що виготовляються з полімерів. У 1983 році Франк Блазе запатентував лінійку продукції Energy Chain Systems і почав випуск пластикових підшипників. Зараз компанія дає роботу 2950 співробітникам, має філії у 35 країнах світу та партнерські компанії у 80 країнах. Щорічно компанія випускає від 1500 до 2500 нових продуктів.
Фото: igus