Schaeffler купує сонячну електростанцію

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 28 грудня 2022

Глобальний постачальник автомобільної та промислової продукції Schaeffler придбав сонячну електростанцію в Каммерштайні (Баварія, Німеччина), у однієї з провідних світових компаній у сфері відновлюваної енергетики BayWa r.e. AG. Сонячна електростанція займає загальну площу 10,7 гектарів і має встановлену потужність 9,9 МВт у піку, чого достатньо для забезпечення приблизно двох відсотків електроенергії, необхідної для підприємств Schaeffler у Німеччині. Придбання є наступною важливою віхою в стратегії декарбонізації компанії, згідно з якою вона прагне задовольнити 10 відсотків своїх глобальних потреб в енергії за рахунок власно виробленої відновлюваної електроенергії до 2025 року, збільшивши до 25 відсотків до 2030 року. Сторони домовилися не розголошувати інформацію про фінансові деталі угоди.

«Придбання сонячної електростанції в Каммерштайні є ще одним важливим досягненням у реалізації нашої дорожньої карти сталого розвитку, яку ми успішно і рішуче виконуємо», — сказав Клаус Розенфельд, генеральний директор Schaeffler AG.

Маттіас Тафт, генеральний директор BayWa r.e. AG прокоментував: «Одна з ключових цілей BayWa r.e. AG має сприяти енергетичній революції в компаніях будь-якого розміру за допомогою індивідуальних енергетичних рішень. Тому ми раді підтримати компанію Schaeffler у досягненні цілей сталого розвитку та робимо активний внесок у досягнення глобальних кліматичних цілей за допомогою таких проектів, як сонячний парк Каммерштайн».

«Електроенергія має вироблятися екологічно, вона має бути надійною та завжди доступною, — сказав Андреас Шик, головний операційний директор Schaeffler AG. — Саме тому наша стратегія включає не лише підписання довгострокових контрактів на постачання, але й збільшення наших потужностей власної генерації та генерування чверті світової потреби Schaeffler в енергії за рахунок власних ресурсів до 2030 року. Сонячна електростанція в Каммерштайні — це важливий крок згідно цієї стратегії».

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості. Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника. У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler