Schaeffler придбає CERASPIN

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 23 листопада 2022

Автомобільний і промисловий постачальник Schaeffler підписав контракт з CERATIZIT Group про придбання CERASPIN. Компанія CERASPIN, розташована в Ліванжі (Люксембург), має більш ніж 25-річний досвід у розробці та виробництві преміальних керамічних виробів, більшість з яких переробляються в тіла кочення для різних підшипників.

Підшипники, виготовлені на основі цієї технології, використовуються в широкому діапазоні стратегічних галузей розвитку, включаючи вітрову енергетику, залізничний транспорт, аерокосмічну промисловість, медичне обладнання, електротехніку та вакуумні насоси для напівпровідникової промисловості. Підшипники кочення з керамічними компонентами характеризуються низьким коефіцієнтом тертя, зниженим зносом і високою точністю. Вони також все частіше використовуються тоді, коли необхідно захистити механічні компоненти від проходження електричного струму.

Компанія CERASPIN має багаторічний досвід в розробці та виробництві продукції на всіх етапах ланцюжка створення вартості, від сировини до готового компонента. Це дозволяє компанії постачати високоякісні та технологічно складні продукти.

CERASPIN є визнаним постачальником у Європі та є постачальником Schaeffler Group з 2004 року.

Майкл Пауш, головний технічний директор промислового підрозділу Schaeffler, зазначив: «Досвід CERASPIN у керамічних компонентах для підшипників кочення є надзвичайно важливим для Schaeffler. Придбавши CERASPIN, ми зміцнюємо наш ланцюжок поставок, особливо в Європі, і водночас зміцнюємо позиції у виробництві цінних компонентів для стратегічно важливих секторів зростання».

Schaeffler придбає 100 відсотків CERASPIN. Очікується, що транзакція буде завершена до кінця четвертого кварталу. Сторони домовилися не розголошувати деталі угоди.

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.

Підготовлено за матеріалами Schaeffler