Schaeffler співпрацює з французьким виробником водню Lhyfe

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 23 грудня 2022

Автомобільний і промисловий гігант Schaeffler підписав лист про наміри з французьким виробником водню Lhyfe щодо виробництва та закупівлі екологічно чистого водню. Lhyfe виробляє та постачає зелений водень для мобільності та промислового застосування. Електролізний завод потужністю до 15 мегават буде побудований і експлуатований компанією Lhyfe в м. Херцогенаурах (Німеччина). З 2025 року завод постачатиме заводу Schaeffler у м. Херцогенаурах та іншим регіональним клієнтам близько 3,7 тон зеленого водню щодня. 

«Перехід від викопного палива до відновлюваної енергії має вирішальне значення для досягнення нашої мети щодо кліматично нейтрального виробництва до 2030 року, — сказав Андреас Шик, головний операційний директор Schaeffler AG. — Наш інноваційний партнер Lhyfe постачатиме екологічно чистий водень нашому заводу в м. Херцогенаурах. Ця угода підкреслює стратегічне зобов’язання Schaeffler щодо сталого розвитку та розвитку водневих технологій».

Люк Граре, керівник відділу бізнесу в Центральній та Східній Європі компанії Lhyfe, сказав: «Ми пишаємося тим, що підтримуємо таку гігантську компанію, як Schaeffler AG, у її трансформації на шляху до кліматично-нейтрального виробництва до 2030 року».

Водень є одним із стратегічних напрямків діяльності Schaeffler і є частиною Дорожньої карти компанії до 2025 року. Генеральний директор Schaeffler Клаус Розенфельд сказав: «Schaeffler на правильному шляху у водневому бізнесі. Це партнерство підтримуватиме не лише нашу діяльність у сфері електролізу та паливних елементів, але й наш новий центр передового досвіду з розвитку водневих технологій у м. Херцогенаурах. Я особливо радий, що окрім спільного підприємства з Symbio, ми знайшли ще одного французького партнера Lhyfe для спільного просування водню в Європі».

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler