Schaeffler святкує ювілей концепції SHARE в Карлсруе

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 13 травня 2023

Глобальний постачальник автомобільної та промислової продукції Schaeffler відзначив десять років співпраці з Технологічним інститутом Карлсруе (KIT) у Центрі перспективних досліджень Schaeffler у KIT (SHARE at KIT). Тут співробітники Schaeffler працюють з науковцями KIT, докторантами та студентами в таких сферах, як електроприводи, системи акумуляторів, водневі технології та автоматизовані транспортні засоби. Ідеї дослідницьких проектів, орієнтованих на додатки, вливаються безпосередньо в розробку нових продуктів. Мережа SHARE в KIT включає близько 80 постійних співробітників Schaeffleі KIT, а також докторантів і студентів, які зараз працюють над 20 проектами. Ці проекти часто фінансуються державою та передбачають співпрацю з іншими компаніями та дослідницькими центрами.

«Schaeffler формує шлях до стійкої мобільності за допомогою інноваційних технологій. Прикладні дослідження з сильними партнерами, такими як Технологічний інститут Карлсруе, виграють вирішальну роль. Хочу подякувати всім учасникам за успішну співпрацю та партнерство протягом останніх десяти років. Разом ми стали новаторами», — сказав Уве Вагнер, директор з технологій Schaeffler AG, звертаючись до 150 учасників під час святкування ювілею. Програма SHARE є важливою опорою інноваційної стратегії Schaeffler і прискорює інноваційний процес. 

У контексті SHARE у KIT, наприклад, було досягнуто значного прогресу в дослідницьких проектах паливних елементів. Влітку 2022 року Schaeffler об’єднав зусилля з Symbio для створення спільного підприємства Innoplate для виробництва та масового виробництва біполярних пластин для паливних елементів.

Перша програма в рамках концепції SHARE була створена в KIT у 2013 році. Програма стала відомою в усьому світі та представлена в п’яти провідних університетах Європи, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Китаю та Америки. Кожен учасник SHARE фокусується на ключових стратегічних темах Schaeffler. Діяльність узгоджується з інноваційними кластерами 6+2. Це шість кластерів інноваційних продуктів: енергетичні рішення, цифрові рішення, роботизовані рішення, рішення мобільності, рішення eDrive та рішення матеріалів, а також два виробничі інноваційні кластери Advanced Manufacturing і New Production Concepts.

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler