Schaeffler вживає заходів проти контрафактних підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 27 березня 2023

Відомий світовий постачальник автомобільної та промислової продукції Schaeffler, який вживає регулярних і послідовних заходів проти контрафактної продукції, наразі знищив і переробив близько 30 000 контрафактних підшипників загальною вагою 10 тонн на підприємстві Riwald Recycling Franken GmbH у Швайнфурт-Зеннфельді (Німеччина).

Підшипники пресують і згодом розплавляють на металургійному заводі. Таким чином сталевий ресурс повертається в цикл переробки.

«Контрафактна продукція становить серйозну загрозу безпеці людини та машини, — сказав д-р Едгар Душль, старший віце-президент із питань інтелектуальної власності Schaeffler. — Підшипники кочення та подібні продукти відіграють важливу для безпеки роль. Дефектний підшипник може призвести до необхідності передчасного технічного обслуговування, простою, а отже, до величезних витрат для оператора — або навіть призвести до раптової повної поломки або, що ще гірше, нещасного випадку з травмами».

Для Schaeffler аспекти безпеки є найважливішою мотивацією для боротьби з контрафактною продукцією. «Наші клієнти завжди повинні покладатися на найвищі стандарти якості, які концерн Schaeffler завжди відстоював», — додав доктор Душль. 

Контрафактні підшипники надходять з усього світу. Якщо дистриб’ютору або клієнту пропонується підозрілий продукт, наприклад від брендів INALuK або FAG, початкову підозру можна перевірити безпосередньо за допомогою програми Schaeffler OriginCheck. Таким чином код продукту можна відсканувати за допомогою смартфона та порівняти з відповідними ідентифікаційними номерами продуктів Schaeffler. Фотографії підозрілих підшипників також можна надіслати до групи захисту брендів.

Крім того, Schaeffler має міжнародну мережу авторизованих дистриб’юторів, і клієнти можуть бути впевнені, що вони купують оригінальну продукцію. 

«На нашу думку, важливо підвищити обізнаність про цю проблему серед усіх учасників усього ланцюжка доданої вартості, включаючи дистриб’юторів, ремонтні майстерні та кінцевих споживачів», — сказав Мартін Рюгемер із Глобальної групи захисту брендів Schaeffler.

Після виявлення контрафактні підшипники кочення вилучаються на місці. Вони зберігаються як докази до завершення кримінального провадження. У багатьох випадках контрафактна продукція згодом знищується на місці. Підробки, які зараз знищено в Швайнфурті, в основному виявлені в результаті розслідувань в Європі протягом останніх двох з половиною років.

За оцінками VDMA (Німецька асоціація виробників машин і обладнання), збитки німецьких компаній, спричинені розповсюдженням контрафактної продукції, становлять приблизно 6,4 мільярда євро на рік.

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler