SKF і ArcelorMittal впроваджують нові технології в металургії

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 8 грудня 2023

Гіганти SKF і ArcelorMittal підписали п’ятирічний контракт щодо заміни всіх підшипників у двох машинах безперервного лиття, що працюють на заводі у Фос-сюр-Мер, на підшипники SKF без повторного змащування. Це результат кількох років випробувань і тісної співпраці між місцевими технічними командами двох компаній.

«Що справді виділяє SKF як ідеального партнера для такого проекту, так це здатність надавати швидку локальну підтримку в більш ніж 20 країнах, де ArcelorMittal має свої виробничі підприємства, по всій Європі та за її межами в інших регіонах світу», — сказав Девід Брюль, баєр підшипників і стандартних запасних частин у ArcelorMittal.

Надійне рішення від SKF, що включає герметичні сферичні (SRB) і герметичні тороподібні (CARB) роликові підшипники SKF, має кілька доведених переваг. Масштабні випробування під час експлуатації показують, що рішення різко збільшило термін служби обладнання, значно зменшило споживання мастила, а також значно зменшило забруднення води та ризик загоряння обладнання.

Проект розробили у два етапи. Спочатку у 2018 році було розпочато випробування чотирьох одиниць обладнання для перевірки ефективності цього технічного рішення. Другий етап передбачав значну роботу відділу закупівель і SKF для підтвердження очікуваної вартості для ArcelorMittal.

«Це довгострокова робота, яка увінчалася успіхом завдяки відданості команди у відділі безперервного лиття, яка вірила в проект. Ми раді бачити це партнерство, яке дозволить підвищити нашу надійність, одночасно зменшивши витрати», — сказав Тьєррі Чідех, який є керівником відділу безперервного лиття в Arcelor Mittal Fos-sur-Mer.

Щоб зменшити вплив на навколишнє середовище, підшипники будуть систематично відновлюватися в сервісному центрі SKF у Штайрі, Австрія. Залежно від ступеня обробки вуглецевий слід відремонтованого підшипника буде значно нижчим порівняно з виробництвом нового.

«Це перший контракт подібного роду для SKF у металургійному секторі, який передбачає повний перехід усіх позицій підшипників у машині безперервного лиття на підшипники SKF без повторного змащування. Група ArcelorMittal чітко встановлює новий галузевий стандарт у досягненні цілей прибутковості, безпеки та сталого розвитку», — сказав Грегорі Данон, керівник відділу металургійної промисловості EMEA у SKF.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото:  SKF