SKF і Sinoma Nitride разом розвиватимуть індустрію керамічних підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 5 липня 2023

Концерн SKF і Sinoma Nitride, провідний у галузі розробник і виробник матеріалів із нітриду кремнію та керамічних кульок, уклали контракт про спільне підприємство для поглиблення співпраці в галузі гібридних керамічних кулькових підшипників. Співпраця має стратегічне значення, оскільки керамічні підшипники є пріоритетною новою технологією в стратегії розвитку SKF.

SKF матиме 30% акцій СП, яке буде виробляти нітридні тіла кочення. Завдяки співпраці SKF і Sinoma Nitride зможуть надавати високоякісні гібридні керамічні кулькові підшипники та рішення для клієнтів у багатьох галузях промисловості, включаючи електромобілі (EV) і промислові застосування, такі як точні верстати. Електромобілі та високошвидкісна техніка є двома визначеними сегментами швидкого зростання в стратегічній структурі групи.

Генрі Ван, президент SKF у промисловому регіоні Китаю та Північно-Східної Азії, сказав: «Співпрацюючи на локальному рівні з виробництвом керамічних кульок Sinoma, ми матимемо можливість продовжувати оптимізувати наскрізний виробничий ланцюжок і прискорити розвиток індустрії електромобілів».

Вейру Чжан, головний науковий співробітник відділу інноваційних керамічних виробів у China National Building Materials, материнській компанії Sinoma Nitride, прокоментував: «Співпраця з SKF дає нам можливість пропонувати більш конкурентоспроможні керамічні кулькові підшипники користувачам підшипників у всьому світі та сприяти розвитку виробництва керамічних кулькових підшипників».

Sinoma Advanced Nitride Ceramics Co., Ltd. — це китайське підприємство високих та інноваційних технологій, що входить до складу групи China National Building Materials Group Co., Ltd. З 1970-х років компанія займається дослідженнями та виробництвом інноваційної керамічної підшипникової продукції. Спираючись на результати досліджень і ресурси, успадковані від Shandong Industrial Ceramics Research & Design Institute Co., Ltd. і SINOMA Synthetic Crystals Co., Ltd., компанія Sinoma отримала понад 10 нагород, включаючи другу премію за науково-технічний прогрес, присуджену Китайською федерацією будівельних матеріалів, загалом має 32 патенти на винахід і 1 американський патент на винахід.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: Sinoma Nitride