SKF інвестує в магнітні підшипники у Марокко

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 26 травня 2023

Шведський виробник кулькових підшипників SKF повідомив, що розширює свої технічні та виробничі можливості в галузі магнітних підшипників за рахунок інвестицій у розмірі 50 мільйонів шведських крон (4,9 мільйона доларів США) у новий виробничий майданчик у Танжері, Марокко.

У другому кварталі новий завод збільшить обсяги виробництва, а після повного запуску допоможе задовольнити зростаючий попит на ринку.

У 2022 році компанія SKF виконала рекордну кількість замовлень на цю підшипникову продукцію на понад 1 мільярд шведських крон.

«Магнітні підшипники відігравали ключову роль у традиційних енергетичних сегментах протягом багатьох років. Оскільки ця технологія зараз відіграє центральну роль у екологічно чистих галузях промисловості, ми повинні бути впевнені, що зможемо зберегти нашу позицію лідерів ринку», — сказав Томас Фрост, президент напрямку незалежного і нового бізнесу SKF.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: Morocco world news