SKF інвестує в новий завод у Північній Америці

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 6 лютого 2023

Концерн SKF продовжує зміцнювати свої позиції в Північній Америці. Інвестиції на загальну суму 68 мільйонів доларів США спрямовані на розміщення інженерних і виробничих потужностей на новому заводі в Монтерреї (штат Нуево-Леон, Мексика). Завод вироблятиме продукцію для швидкозростаючих і стратегічно важливих ринків трансмісій електромобілів і комерційних автомобілів у Північній Америці, а також ряд продуктів для промислового застосування.

Ці інвестиції створюють потужну регіональну базу для розробки та виробництва високоефективних кулькопідшипників з глибоким канавкою SKF для виробників автомобілів Північної Америки та конічних роликових підшипників для промислових і комерційних транспортних засобів.

Девід Йоханссон, президент SKF з автомобільної промисловості, сказав: «Ці інвестиції є важливим кроком у подальшому зміцненні наших можливостей і пропозицій у сегментах електромобілів і комерційних автомобілів у Північній Америці, водночас захищаючи регіональний ланцюг поставок, який доповнює наші потужності в Європі та Азії. Монтеррей має стратегічне розташування: завод розташований поруч із багатьма нашими клієнтами та партнерами в Мексиці, з розвиненими логістичними каналами до основних розподільчих центрів у США. Маючи цю надійну базу, ми зможемо зміцнити нашу позицію глобального провідного постачальника на ринках електричних і комерційних автомобілів».

Джон Шмідт, президент SKF Americas, прокоментував: «Збільшення наших регіональних можливостей в Америці зменшує нашу залежність від імпорту з інших регіонів, роблячи нас сильнішими, гнучкішими та більш конкурентоспроможними. Ми будемо ще краще обслуговувати ширше коло клієнтів».

Очікується, що перші виробничі лінії в Монтерреї відкриються в середині 2023 року. Фахівці SKF з Америки, Індії, Китаю та Європи беруть участь у розробці технологій та нарощуванні компетенції на заводі, який створить близько 1200 робочих місць для місцевої громади після повного запуску.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF